Μέχρι πρόσφατα, η Red Bull Racing και η Aston Martin ήταν συνεργάτες, δουλεύοντας μαζί πάνω στην Valkyrie, ένα hypercar με που θέλει να βάλει τα γυαλιά στους ανταγωνιστές του. Η ενασχόληση της βρετανικής εταιρείας με τη Formula 1 θα αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον: από το 2018, θα είναι χορηγός τίτλου της Red Bull, ενώ είναι πιθανό να κατασκευάζει κινητήρες από το 2021.

Θέλοντας να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό, έχει ξεκινήσει ήδη να δημιουργεί την κατάλληλη ομάδα, προσλαμβάνοντας μηχανικούς που έχουν την αγωνιστική εμπειρία. Ο CEO της Aston Martin, Andy Palmer, ισχυρίζεται πως οι μηχανικοί του μπορούν να δημιουργήσουν έναν ανταγωνιστικό κινητήρα, ωστόσο αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πόσο μεγάλος θα είναι ο προϋπολογισμός γι’ αυτό, και αν η εταιρεία του μπορεί να το αντέξει.

Είμαι σίγουρος ότι έχουν την τεχνική ικανότητα. Προσλήφθηκαν πρόσφατα μερικοί άνθρωποι, ήρθαν από τη Ferrari, που σημαίνει ότι έχουν το μυαλό για να αναπτύξουν έναν κινητήρα της Formula 1. Η ερώτηση είναι αν το κόστος θα είναι προσιτό για μια εταιρεία όπως η Aston Martin. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μιας μικρής εταιρείας όπως η Aston και μιας μεγάλης όπως η Renault ή η Mercedes-Benz.

Οι άνθρωποι που έχω προσλάβει ήταν συνδεδεμένοι με τη Formula 1 στο παρελθόν, όπως και με τα αυτοκίνητα δρόμου. Έτσι, έχουμε ένα ενδιαφέρον μείγμα τεχνικών δυνατοτήτων.

  • gv

    και εγω αυτη την απορια εχω για την αστον..
    αν εχει το χρημα και τις ικανοτητες να φτιαξει ενα κορυφαιο μοτερ f1..
    δε θα στοιχηματιζα πανω τους παντως..

  • Mika

    Δεν θελω να τολμησω να γινω προφητης..Κατι μου λεει πως οντως θα ασχοληθουν, θα δουν ποσο τεραστιο ειναι το κοστος και θα καταληξουν να πουν, πως θα μεινουν σαν κυριος χορηγος και σπονσορας στην ομαδα…