Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι πέντε εταιρίες που πωλούν τα αυτοκίνητά τους για πάνω από 200.000 δολάρια (η Bentley, η Ferrari, η Lamborghini, η McLaren και η Rolls-Royce) έχουν συλλογικά επιτύχει αύξηση πωλήσεων κατά 51% Μόνο πέρυσι, 30.000 αυτοκίνητα αυτών των εταιριών πουλήθηκαν από τους αντιπροσώπους τους.

Για να έχεις μέτρο σύγκρισης, κατά την ίδια περίοδο (2011 – 2016), σύμφωνα με το Bloomberg η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων στο σύνολό της αυξήθηκε μόνο κατά 23%.

Την πιο σημαντική αύξηση την έχει πετύχει η McLaren, η οποία όμως ξεκίνησε να πουλάει για πρώτη φορά την MP4-12C το 2011, και με την πάροδο των ετών, η εταιρεία έχει επεκτείνει την γκάμα της, που έχει γίνει αποδεκτή από τους αγοραστές. Η εντυπωσιακή ανάπτυξη της βρετανικής εταιρείας, σημαίνει ότι πωλεί σχεδόν τόσα αυτοκίνητα όσα και η Lamborghini, με την τελευταία να βλέπει τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 116% από το 2011 μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή παγκόσμιων πωλήσεων και μάρκετινγκ της McLaren, Jolyon Nash, το ταβάνι της εταιρίας είναι περίπου 4.500 με 5.000 αυτοκίνητα ετησίως. Σημαντική αύξηση από τα 3.286 που πούλησε πέρσι.

Η αύξηση των πωλήσεων σε αυτές τις κατηγορίες των χρημάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική ανάκαμψη μετά τη “μεγάλη ύφεση” του 2009. Επίσης, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 226.450 άτομα με περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, μια αύξηση 21% από το 2012.

 • giannisb

  και οι φτωχοί ,φτωχότεροι….

  • Anestis Genk

   τεμπέληδες εννοείς

  • 4minister

   Έχεις δουλέψει ποτέ σε εργοστάσιο να γνωρίσεις πόσο «τεμπέληδες» είναι οι εργάτες;

  • Anestis Genk

   όχι

  • 4minister

   Η ερώτηση ήταν ρητορική, κάνεις μπαμ ότι δεν έχεις δουλέψει.
   Λοιπόν, δεν είναι ή δεν τους αφήνουν να είναι καθόλου τεμπέληδες. Στα περισσότερα τους βγαίνει η πίστη αλλά παίρνουν ψίχουλα. ¨Οχι μόνο τώρα – με τα μνημόνια – και πριν, που τα “τρώγαμε” μαζί με τον Πάγκαλο.

  • Anestis Genk

   Γιατί παίρνουν ψίχουλα αφού δουλεύουν τόσο σκληρά;

 • Bon Viveur

  Λεφτά υπάρχουν…

 • Mika

  Παντα ετσι δεν γινεται??