Με τη διαφορά να έχει φτάσει τους 59 βαθμούς, έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται σενάρια που μπορούν να δώσουν τον τίτλο στον Lewis Hamilton ακόμα και στο Austin. Εν ολίγοις, ο Βρετανός θα πρέπει να κατακτήσει 16 περισσότερους βαθμούς από τον Sebastian Vettel την Κυριακή, κάτι που θα συμβεί αν κερδίσει και ο Vettel τερματίσει από την έκτη θέση και κάτω ή αν ο Hamilton πάρει τη δεύτερη θέση και ο Vettel δεν τερματίζει ένατος ή δέκατος.

Βάσει των προβλημάτων του Γερμανού στους τελευταίους αγώνες, αυτό είναι σχετικά απίθανο, αφού θα πρέπει να είναι άτυχος για τρίτο συνεχόμενο αγώνα. Η λογική λέει ότι η SF70H θα είναι πολύ ανταγωνιστική στο Austin και ο Seb είναι ένα εκ των φαβορί για τη νίκη στον κυριακάτικο αγώνα, καθώς δε θα πρέπει να ξεχνάμε τον αγωνιστικό ρυθμό του ιταλικού μονοθεσίου, ειδικά αν οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες και επικρατεί ηλιοφάνεια που θα ζεσταίνει την άσφαλτο.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά, έτσι αρνείται να σκεφτεί την κατάκτηση του τίτλου, τονίζοντας πως μοναδικός στόχος είναι η νίκη και ότι είναι ακόμα νωρίς για να εστιάζει στη βαθμολογία, μιας και δεν έχει σημασία αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε δύο μέρες ή σε πέντε εβδομάδες.

Η συζήτηση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος εδώ είναι πραγματικά ανόητη. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι ο Sebastian θα έχει ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, θα είναι γρήγοροι εδώ. Ήταν δυνατός όλη τη χρονιά. Είχε μερικά τεχνικά προβλήματα, αλλά το μονοθέσιο είναι όσο καλό ήταν πάντα. Σίγουρα, θα είναι δυνατοί στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Γι’ αυτό και δεν αλλάζει τίποτα.

Θα πρέπει να συνεχίσω να πιέζω. Δεν υπάρχει λόγος να κάνω πίσω, θα πρέπει να πιέζω συνέχεια. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στους τέσσερις τελευταίους αγώνες, αυτός είναι ο στόχος μου. Ειλικρινά, δε με νοιάζει αν θα είναι εδώ ή στον τελευταίο αγώνα, με νοιάζει να το κατακτήσω. Το πιο σημαντικό εδώ είναι να κερδίσω τον αγώνα, ειδικά για όσα συμβαίνουν στη χώρα τώρα. Αυτό είναι η προτεραιότητα για ‘μένα.

Σχεδόν το απόλυτο έχει ο πιλότος της Mercedes στο δεύτερο μισό. Μόνο στη Μαλαισία τερμάτισε δεύτερος, κερδίζοντας όλους τους άλλους αγώνες. Ο 32χρονος οδηγεί εξαιρετικά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όπως λέει, έχει κατανοήσει την W08, ενώ την ίδια ώρα έχει πολύ καλή ψυχολογία, με τη γερμανική ομάδα να έχει ευθύνη σε αυτό.

Πραγματικά, έχει να κάνει με την πραγματική εμπιστοσύνη της κατανόησης του μονοθεσίου φέτος, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Να μάθουμε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας και να εξελίσσουμε αυτή τη διαδικασία όλοι μαζί, έτσι συχνά «χτυπάμε το έδαφος» με την ισορροπία και είμαι πιο άνετος με αυτό, κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσεις πιο εύκολα μπροστά. Όσον αφορά την οδήγηση, υπάρχουν πολλά θετικά που συμβαίνουν στη ζωή μου, πολλά ενδιαφέροντα πράγματα προβλέπω για τους επόμενους 18 μήνες.

Είναι συναρπαστικό και αναζωογονητικό, γι’ αυτό και αγωνίζομαι με άφθονη θετική σκέψη που με κρατάει στο σωστό μέρος. Ο Toto και η Mercedes υποστηρίζουν ό,τι κάνω και τον τρόπο που κινούμαι, γεγονός που σου δίνει αυτή τη θετικότητα, κάτι που πραγματικά εκτιμώ πολύ.