Ό,τι και πέρυσι θέλει να κάνει η Red Bull: να κλέψει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Ferrari. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η RB13 υστερεί έναντι της SF70H, αλλά το πλεονέκτημα της αυστριακής ομάδας βρίσκεται στο ανταγωνιστικό της δίδυμο, αφού ο Kimi Raikkonen δεν είναι όσο γρήγορος θα ήθελε η ιταλική ομάδα.

Στην Ιαπωνία, ο Max Verstappen βρέθηκε πολύ κοντά στον Lewis Hamilton, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη. Το μονοθέσιο δείχνει να είναι γρήγορο στον αγωνιστικό ρυθμό, γι’ αυτό και ο Daniel Ricciardo υποστηρίζει πως η νίκη είναι εφικτή από το Σαββατοκύριακο, αρκεί βέβαια η RB13 να έχει εξαιρετικό στήσιμο, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν ταχύτερη.

Σίγουρα έτσι φαίνεται. Ο αγωνιστικός ρυθμός των τελευταίων αγώνων ήταν καλός. Επίσης, νομίζω ότι αυτή η πίστα έχει υπάρξει καλή για ‘μάς. Νιώθω ότι προφανώς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να κερδίσουμε, δε θα είναι εύκολο. Αλλά, αν το κάνουμε, θα έχουμε ευκαιρία για νίκη. Αυτό με κάνει ενθουσιασμένο. Στη Suzuka, ήμασταν, επίσης, γρήγοροι, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις. Εδώ, ίσως είναι δύσκολο να ακολουθήσεις στο πρώτο κομμάτι.

Εν αντιθέσει με τη Suzuka, το Circuit of The Americas προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες για προσπέρασμα, κάτι σημαντικό, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το μεγάλο πρόβλημα της RBR είναι οι κατατακτήριες, κυρίως λόγω έλλειψη ακραίων χαρτογραφήσεων του κινητήρα.

Πιστεύω ότι μπορείς να μείνεις εντός του DRS και να το ανοίξεις στην πίσω ευθεία και στην πρώτη στροφή. Υπάρχουν εύκολα τρεις ή τέσσερις ευκαιρίες για προσπέρασμα αν είσαι αρκετά κοντά. Οπότε, αυτό με κάνει ενθουσιασμένο. Επίσης, και στο Μεξικό μπορείς να προσπεράσεις. Αυτές οι δύο πίστες θα είναι καλές πιστεύω.

Όπως δηλώνει ο Αυστραλός, όλα έχουν να κάνουμε με το στήσιμο του μονοθεσίου. Πλέον, οι μηχανικοί γνωρίζουν καλά την RB13, η οποία έχει μεγαλύτερο παράθυρο βέλτιστων ρυθμίσεων, κάτι στο οποίο έχει βοηθήσει και το πακέτο αναβάθμισης της Ουγγαρίας.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως, αν τα κάνουμε όλα σωστά, μπορούμε να το κάνουμε, είτε είναι αυτοί εκεί είτε όχι. Στη Μαλαισία, δεν πιστεύω ότι η Mercedes έκανε κάτι λάθος, απλώς δεν είχαν τον ρυθμό. Φαίνεται πως, αν η Ferrari το κάνει καλά, πιθανώς έχουν το ταχύτερο μονοθέσιο. Ωστόσο, δε φαίνεται ότι είναι εύκολο για να το κάνουν κάθε 3ήμερο. Πιστεύω πως, αν εστιάζουμε στον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να είμαστε σε θέση για νίκη.

Είναι περίπου όπως κάθε σεζόν, από τη στιγμή που γνωρίζεις πώς να ρυθμίσεις το μονοθέσιο, γι’ αυτό και το παράθυρο φαίνεται μεγαλύτερο. Έχουμε περισσότερη γνώση απ’ ό,τι στο ξεκίνημα της σεζόν. Αυτό και οι αναβαθμίσεις κάνουν πιο εύκολη την εύρεση του σωστού set-up. Ξέρουμε τι θέλουμε τώρα στο μονοθέσιό μας, κάτι που ήταν δύσκολο στους πρώτους αγώνες. Αυτά τα μονοθέσια μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα και να σου δώσουν βαθμούς. Νομίζω πως το ελέγχουμε περισσότερο τώρα.