McLaren: Πολύ κρίσιμη χρονιά το 2018

Σχετικά άρθρα

Μετά από αρκετά χρόνια στην αφάνεια, η McLaren θέλει να επιστρέψει επιτέλους στις πρώτες θέσεις. Βλέποντας πως με τη Honda αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Renault. Το πιθανότερο είναι ο κινητήρας των Γάλλων να είναι ξανά καλύτερος από το ιαπωνικό μοτέρ, με τα σχέδια της Renault να είναι υποσχόμενα.

Μέχρι στιγμής, το μεγάλο πρόβλημα της «Macca» ήταν το power unit της Honda. Από το 2018, δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία όσον αφορά την απόδοση και η Red Bull είναι εκεί για να το επιβεβαιώνει με τον τρόπο της. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του McLaren Technology Group, Zak Brown, λέει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι κρίσιμη και πως έχουν ό,τι χρειάζονται για την πολυπόθητη επιστροφή στο βάθρο.

Η επόμενη σεζόν θα είναι κρίσιμη. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι «make it or break it», αλλά σίγουρα έχουμε τους οδηγούς που θέλουμε, έχουμε ένα πολύ καλό power unit και μια σπουδαία ομάδα. Έχουμε τους πόρους που χρειαζόμαστε για ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, οπότε η επόμενη σεζόν θα είναι κρίσιμη στο να φανεί ότι είμαστε μια κορυφαία ομάδα, όπως μας ξέρει ο κόσμος.

Ο Fernando Alonso θα βρίσκεται και το 2018 στο Woking, αφού τον έπεισαν τα σχέδια της McLaren και της Renault. Ο Ισπανός παραδέχεται πως εξέτασε και την προοπτική να φύγει από τη Formula 1, ώστε να αναζητήσει αλλού βάθρα και νίκες, ωστόσο έμεινε επειδή πιστεύει ότι αυτό μπορεί να συμβεί και με τη βρετανική ομάδα.

Έμεινα γιατί πιστεύω στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο. Ακόμα και μετά την Indianapolis τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, σκεφτόμουν την καλύτερη επιλογή για τη νέα χρονιά, επειδή δε μ’ αρέσει πολύ να είμαι εκτός του Q3, δεν μ’ αρέσει πολύ να μην είμαι στο βάθρο. Έτσι είπα αν θα ήταν καλύτερο να κοιτάξω εκτός Formula 1, ώστε να ανέβω στο βάθρο και να κατακτήσω νίκες.

Αλλά, έχουμε βελτιωθεί πολύ φέτος, ήμουν πολλές φορές στο εργοστάσιο. Ξέρω το σχέδιο για την επόμενη σεζόν και ξέρω τι κάνει η Renault για το 2018. Έτσι, είμαι εδώ επειδή πιστεύω ότι μπορώ να είμαι στο βάθρο, να πανηγυρίσω και να ζήσω αυτές τις στιγμές.

Ο Ferni δεν αποκλείει τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα αντοχής και του χρόνου, όπως για παράδειγμα οι 24 ώρες του Le Mans ή τα 500 μίλια της Indianapolis. Για την ώρα, όμως, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, αλλά θα εξετάσει κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί στο μέλλον.

Δε μιλάω σε κανέναν ακόμα, αλλά είναι κάτι που θα το κοιτάξω, αν έρθει η ευκαιρία, και θα προσπαθήσω να το κάνω. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, μαζί με τη McLaren, αν υπάρξει κάτι καλό, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Αλλά, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...