Το όνομα του Kai concept και η Mazda το παρουσιάζει μαζί με το Vision Coupe Concept στην έκθεση του Τόκιο.

Από το πρωτότυπο βλέπουμε στοιχεία που θα φέρει το νέο Mazda3, με το Kai concept να είναι ένα πανέμορφο και στιλάτο 5-θυρο hatchback, το οποίο φέρει μια εξελιγμένη μορφή της δυναμικής γλώσσας σχεδιασμού kodo.

Έχει μήκος 4,42 μέτρα, πλάτος 1,86 μέτρα, ύψος 1,38 μέτρα, και στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου κυριαρχείται από την τεράστια μάσκα, που πλαισιώνεται από τους λεπτούς προβολείς, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχει ένα μεγάλο splitter. Προχωρώντας προς τα πίσω, μπορείς να διακρίνεις την coupe ροή του αμαξώματος, και τα μυώδη φτερά.

Το μοναδικό στυλ συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, καθώς οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια ξεχωριστή οροφή, που έχει δύο μεγάλα γυάλινα μέρη από τα πίσω καθίσματα. Αξιοσημείωτες είναι οι χειρολαβές στις πόρτες, οι απολήξεις της εξάτμισης, και το μικρό spoiler τοποθετημένο στην πίσω πόρτα.

Αντιθέτως, παρατηρώντας το εσωτερικό, κυριαρχεί η απλότητα των γραμμών, με την παράσταση να κλέβει η μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, που εκτείνεται μέχρι τον συνοδηγό. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα τριάκτινο τιμόνι, και κλασικά, αναλογικά όργανα. Τέλος, υπάρχουν μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ διαθέτει και piano black φινίρισμα.