Nissan IMx Concept. Ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο

Σχετικά άρθρα

Η Nissan παρουσιάζει στην έκθεση του Τόκιο το IMx concept, ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής εταιρίας, που αναμένεται να περάσει στη παραγωγή μέχρι το 2020.

Ο σχεδιασμός του είναι φουτουριστικός και τολμηρός και μας δείχνει το μέλλον των μοντέλων της Nissan, με την γνώριμη μάσκα V-motion να αναβαθμίζεται. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, υπάρχουν LED φωτιστικά σώματα και στο εσωτερικό ακολουθήθηκε μια μινιμαλιστική διάταξη.

Μια τεράστια OLED οθόνη που εκτείνεται από την μια πόρτα μέχρι την άλλη και χρησιμεύει και ως πίνακας οργάνων, είναι τοποθετημένη πάνω από ξύλινα διακοσμητικά. Τα καθίσματα έχουν εκτυπωθεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή έχοντας διάτρητο μοτίβο.

Το Nissan IMx Concept παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά παράγουν 435 άλογα με 700 Nm ροπής. Οι μπαταρίες τους είναι τοποθετημένοι στο πάτωμα, παρέχοντας αυτονομία 600 χλμ, ενώ η διάταξη αυτή επιτρέπει στο πρωτότυπο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και ένα ευρύχωρο εσωτερικό.

Φέρει προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης και όταν το αυτοκίνητο κινείται πλήρως αυτόνομα, το τιμόνι κρύβεται αυτόματα στο εσωτερικό του ταμπλό, με τα καθίσματα να παίρνουν μια πιο άνετη κλίση. Όταν ο οδηγός αναλαμβάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το τιμόνι και τα καθίσματα επανέρχονται στη θέση τους.

Παράλληλα η Nissan στην έκθεση του Τόκιο παρουσίασε και τον ήχο που θα παράγουν τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Τον ονομάζει “Canto” και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να βοηθήσει στην ασφάλεια των πεζών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...