Όλα δείχνουν πως θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά ακόμα μέχρι να μάθουμε τον οδηγό δίπλα στον Lance Stroll για την ερχόμενη σεζόν. Η Williams δεν βιάζεται να αποφασίσει, αξιολογώντας όσο καλύτερα γίνεται τις επιλογές της. Ο Robert Kubica είναι ανάμεσα στις επιλογές της, με τον Πολωνό να κάνει δοκιμές στο Silverstone και το Hungaroring, χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες.

Ο Kubica προσπαθεί σκληρά για να πάρει την πολυπόθητη θέση του επίσημου οδηγού, αλλά ο Felipe Massa θεωρεί ότι αυτό δε θα είναι τόσο εύκολο, αφού τα σημερινά μονοθέσια είναι πολύ απαιτητικά και δεν είναι καθόλου σίγουρος αν ο 32χρονος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα.

Κατ’ αρχάς, δεν έχω ιδέα πώς οδηγεί. Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι κάνει, οδηγώντας με ένα χέρι. Είναι απίθανο για ‘μένα να πιστέψω ότι δε θα υποφέρει με τα μονοθέσια που οδηγούμε εμείς, γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο σωματικά. Πραγματικά, σέβομαι αυτό που κάνει, και αυτό που κάνει είναι εκπληκτικό. Αλλά, είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δε θα έχει κάποια προβλήματα.

Ένας ακόμα που εξετάζεται από την ομάδα του Grove είναι ο Paul Di Resta. Ο Σκοτσέζος οδήγησε στην Ουγγαρία, αντικαθιστώντας τον Massa, αλλά δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά. Επιπλέον, τερμάτισε στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας του DTM, και ο Βραζιλιάνος θεωρεί πως δεν είναι ο κατάλληλος οδηγός για τη Williams.

Δεν πιστεύω ότι είναι ο σωστός οδηγός για την ομάδα, ώστε να μπορεί να αναπτύξει το μονοθέσιο, να πάρει αποτελέσματα, τα πάντα. Επίσης, δεν πιστεύω ότι κάνει σπουδαία δουλειά εκεί που τρέχει τώρα. Τέλος πάντων, δεν είμαι εδώ για να κάνω παράπονα, απλώς είναι η γνώμη μου.

Ο ίδιος είναι φυσικά ένας υποψήφιος, αλλά, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωρήσει, δε θα απογοητευτεί καθόλου, αφού η ηλικία του και η εμπειρία του τού επιτρέπουν να είναι ήρεμος και έτοιμος για όλα.

Είμαι αρκετά σίγουρος πως οι άνθρωποι ξέρουν ποιο είναι το καλύτερο για την ομάδα. Όπως είπα, στη Formula 1 δεν είναι πάντα το ταλέντο που μετράει, κάποιες φορές είναι κι άλλα πράγματα, και αυτό είναι δυστυχώς μέρος της Formula 1 για κάποιες ομάδες. Είμαι έτοιμος να ακούσω ότι θα αποχωρήσω, δε θα απογοητευτώ καθόλου, έκανα περισσότερα από αυτά που περίμενα.

Αν πρέπει να αποχωρήσω, ήρθε η ώρα. Αν δεν πρέπει, είναι επειδή κάποιες φορές είσαι ακόμα δεσμευμένος. Είμαι πολύ χαλαρός, σκέφτομαι τη δουλειά μου και το μονοθέσιο. Ο χρόνος που ήμουν απογοητευμένος έχει ήδη περάσει.