Στην έκθεση του Πεκίνο του 2018, η οποία ανοίγει τις πύλες τις στις 25 Απριλίου, η Nissan μόλις επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο SUV, το οποίο θα βασίζεται στην τρέχουσα γενιά του Navara.

Το Nissan Pathfinder παλιότερα ήταν ένα τέτοιο μοντέλο, αλλά οι τελευταίες γενιές του δεν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα “τύπου σκάλας” του ιαπωνικού pick-up, καθώς έχουν μια πιο πιο “δρομίσια” προσέγγιση. Έτσι, αυτό αφήνει στη Nissan το περιθώριο να προσθέσει ένα μοντέλο με γνήσιο εκτός δρόμου χαρακτήρα, στην γκάμα των SUV της.

Ο Ashwani Gupta, ο επικεφαλής του τμήματος ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, ερωτώμενος στην έκθεση του Τόκιο αν υπάρχει η πιθανότητα το συγκεκριμένο νέο SUV να προσφέρεται και σε επταθέσια διάταξη, όπως έκανε η Ford με το Everest και η Mitsubishi με το Pajero Sport, απάντησε:

Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η Nissan είναι εξαιρετικά ικανή σε οχήματα με πλατφόρμα “τύπου σκάλας”, σε pick-ups με πλατφόρμα “τύπου σκάλας”, και SUV με πλατφόρμα “τύπου σκάλας”, και πρόκειται να καλύψουμε κάθε κατηγορία. Τώρα το πότε; Νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το αυτοκίνητο παρουσιαστεί στο Πεκίνο.