H Hennessey teasάρει το Venom F5 λίγο πριν τη παρουσίαση του

Σχετικά άρθρα

Σε λιγότερο από ένα 24ώρο, ο Hennessey θα πραγματοποιήσει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου Venom F5, και πριν λίγη ώρα η αμερικάνικη εταιρία έδωσε μια ακόμη teaser φωτογραφία του αντικαταστάτη του Venom GT. Σε αυτή βλέπουμε το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου κάτω από ένα κάλυμμα, με το μόνο που διακρίνεται να είναι το δεξί φωτιστικό σώμα. Αυτό φαίνεται να είναι τεχνολογίας LED, όπως και τα φώτα ημέρας, με τον ανήσυχο βελτιωτή να υπόσχεται ότι το δημιούργημα του θα είναι το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, έχοντας τελική ταχύτητα 480 χλμ/ώρα.

Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που όνομα του αυτοκινήτου προέρχεται από την κλίμακα μέτρησης της δύναμης των ανεμοστρόβιλων Fujita, με το F5 να χαρακτηρίζει ανεμοστρόβιλους ταχύτητας μεταξύ 261 και 318 μιλίων/ώρα (420 – 511 χλμ/ώρα).

Για κατακτηθεί αυτός ο μεγαλεπήβολος στόχος, ο Hennessey χρησιμοποιήσει για άλλη μία φορά το σημαντικά τροποποιημένο chassis της Lotus Exige και τον ίδιο twin-turbo V8 κινητήρα των 7,0-λίτρων, με απόδοση κοντά στα 1.500 άλογα. Το βάρος θα διατηρηθεί κάτω από τα 1.300 κιλά, μαζί με το χειροκίνητο 6-τάχυτο κιβώτιο, θα προσφέρεται και αντίστοιχων σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και τέλος, ο συντελεστής οπισθέλκουσας, θα πέσει από το 0.44 του Venom GT, στο 0.40. Τα 0-96 χλμ/ώρα θα έρχονται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, ο Hennessey μας διαβεβαιώνει πως “θα έχει αρκετή downforce”. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι θα χρησιμοποιεί ένα traction control που θα συνεργάζεται με το GPS και θα είναι καλιμπραρισμένο για συγκεκριμένες πίστες. Επίσης θα έχει νέο σχεδιασμό, με τον οίκο να αναφέρει και την λέξη “Nurburgring”, ωστόσο χωρίς να δίνει επιπλέον πληροφορίες.

Τέλος, από προηγούμενες φωτογραφίες έχουν δει ότι στο εσωτερικό θα υπάρχει carbon ταμπλό, με τους αεραγωγούς να έχουν ίδια διάταξη με τις απολήξεις των εξατμίσεων, ενώ υπάρχουν paddles πίσω από το τιμόνι και μια μεγάλη οθόνη αφής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...