O κινητήρας του Hennessey Venom F5 έβγαλε 1.840 άλογα στο δυναμόμετρο

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περασμένου χρόνου, η αμερικάνικη εταιρία Hennessey Performance παρουσίασε τον κινητήρα του νέου της hypercar, το οποίο στοχεύει να γίνει το αυτοκίνητο παραγωγής με την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα, ξεπερνώντας αυτή της Chiron.

O twin-turbo κινητήρας έχει χωρητικότητα 7,6-λίτρων και είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο και χάλυβα. Στις δοκιμές που κάνει για την εξέλιξη του, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η απόδοση του έφτασε του 1.817 ίππους (ή 1.840 μετρικούς ίππους), με τη ροπή να αγγίζει τα 1.617 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Αυτά τα νούμερα τον καθιστούν τον δυνατότερο κινητήρα εσωτερικής καύσης που συναντάμε σε κάποιο αυτοκίνητο παραγωγής, με τον John Hennessey να θέλει να επιχειρήσει να σημειώσει το ρεκόρ τελικής ταχύτητας μέσα στο 2019.

Τέλος, ο Τεξανός συμπλήρωσε πως έχουν δοκιμάσει τον κινητήρα και ώστε αυτός να παράγει ιπποδυνάμεις έως 2.500 ίππων, προκειμένου να είναι σίγουροι πως μπορούν να κάνουν το ρεκόρ ταχύτητας.

Διάβασε ακόμα

Ο Hennessey αμφισβητεί την ιπποδύναμη και το ρεκόρ της Bugatti

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...