Τέλη του καλοκαιριού διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της δεύτερης γενιάς της X4 (κωδική ονομασία G02), η οποία αποτελεί την coupe έκδοση του μεσαίου SUV της γερμανικής, και σήμερα βλέπουμε να δοκιμάζεται στο Nurburgring η γρήγορη έκδοση του μοντέλου.

Το εμπρός μέρος φέρνει αρκετά στοιχεία από την X3, και ο σχεδιασμός της κρίνεται εξελικτικός με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, έχοντας ενεργά LED φωτιστικά σώματα και πιο μυώδες καπό. Θα κατασκευάζεται και αυτή στην CLAR πλατφόρμα, και θα εξοπλίζεται με τη νέα γενιά του συστήματος ελέγχου ευστάθειας που μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα την ροπή σε κάθε τροχό, προκειμένου να προσφέρει τη καλύτερη δυνατή πρόσφυση, ακόμη και σε ολισθηρές επιφάνειες.

Το εσωτερικό θα προέρχεται και αυτό από την X3, θα διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, έγχρωμο head-up display που είναι 75% μεγαλύτερο από αυτό που υπήρχε στη προηγούμενη γενιά, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,2″, με τα πίσω καθίσματα να αναδιπλώνονται σε ποσοστό 40:20:40.

Μηχανικά, θα φέρει τα ίδια σύνολα με την X3, και κάτω από το καπό της X4 M40i θα βρίσκεται ο εξακύλινδρος 3,0-λίτρων κινητήρας βενζίνης απόδοσης 360 ίππων με 500 Nm ροπής, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς.