Πριν σχεδόν δέκα ημέρες, ο Gordon Murray, ο άνθρωπος που σχεδίασε την θρυλική McLaren F1, ανακοίνωσε την ίδρυση της δική του αυτοκινητοβιομηχανίας και σήμερα γίνονται γνωστές νέες πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο που ετοιμάζει, ενώ μας έδωσε και την παραπάνω teaser φωτογραφία.

Ξεκινώντας από το όνομα, η εταιρία ονομάζεται IGM, και πρακτικά αποτελεί αναβίωση της μάρκας που ο ίδιος ίδρυσε στην αρχή της καριέρας του. Τότε είχε κατασκευάσει το “T.1” IGM Ford Special, με το οποίο ο ίδιος έτρεξε σε εθνικούς αγώνες της Νοτίου Αφρικής το 1967 και 1968, όταν ήταν 20 χρονών.

Η νέα του εταιρία έχει ως στόχο να δημιουργήσει καινοτόμα projects αυτοκινήτων και να τα περνά σε περιορισμένη παραγωγή, με το πρώτο να είναι το παραπάνω. Με αυτό ο Murray γιορτάζει την 50-χρονη καριέρα του, και είναι κεντρομήχανο, ενώ φαίνεται να διαθέτει απαλές και μυώδεις γραμμές, με εισαγωγή αέρα στην οροφή.

Ο 71-χρονος Murray αναφέρει ότι έμπνευση του αποτελούν οι μηχανολογικές αρχές της McLaren F1, με το νέο supercar να κατασκευάζεται για τις σύγχρονες συνθήκες οδήγησης, με τα πιο σύγχρονα υλικά και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο Murray υπόσχεται πως αυτό θα είναι τόσο ξεχωριστό, τόσο από πλευράς σχεδιασμού, όσο και από πλευράς επιδόσεων, όσο ήταν η McLaren F1 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, καθώς θα βασίζεται στο πρωτοποριακό σασί iStream, καινοτομία δικιά του, το οποίο είναι 50% πιο ελαφρύ σε σχέση με τα υπόλοιπα σασί των supercars.

Τέλος, η εταιρία θα είναι σε θέση να κατασκευάσει και αυτοκίνητα χαμηλού όγκου και από άλλους κατασκευαστές.