Σημαντικές ζημιές για την μετοχή της Tesla

Σχετικά άρθρα

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων της Tesla, η οποία για ακόμη ένα τρίμηνο παρουσίασε ζημιές, ύψους 619,4 εκατ. δολαρίων, η μετοχή της Tesla μετρά απώλειες 6,8% στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq της Wall Street, με την πτώση να έφτασε κάποια στιγμή και στο 8%.

Με την Tesla να ανακοινώνει πως η παραγωγή του Model 3 θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς 5.000 μονάδων εβδομαδιαίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, 3 μήνες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, η κεφαλαιοποίηση της έχει συρρικνωθεί στα 53,5 δισ. δολάρια, όταν τον Ιούλιο του 2017 είχε ξεπεράσει τα 61,3 δισ. δολάρια.

Η εταιρία του Elon Musk δέχτηκε μάλιστα ακόμη ένα “χτύπημα”, μιας και οι αναλυτές της Goldman Sachs, προχώρησαν σε περικοπή κατά 36% στην τιμή-στόχο της μετοχής του αμέσως επόμενου εξαμήνου, μεταβάλλοντας παράλληλα τη σύσταση της μετοχής σε “sell”, από “neutral”.

Στην πραγματικότητα, η Tesla δεν έχει καταγράψει μέχρι στιγμής κέρδη ετησίως, με ορισμένοι αναλυτές της Cowen & Co να δηλώνουν πως Musk θα πρέπει “να σταματήσει να υπόσχεται και να ξεκινήσει να παραδίδει αυτοκίνητα”.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...