Είναι γνωστό ότι το δυσκολότερο κομμάτι στον πρωταθλητισμό είναι να παραμείνεις στην κορυφή. Παρά τις τεράστιες αλλαγές στους κανονισμούς του 2017, η Mercedes κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και τα δύο πρωταθλήματα, χωρίς ωστόσο να έχει ένα αψεγάδιαστο μονοθέσιο. Οι μηχανικοί στο Brackley δουλεύουν 100% πλέον πάνω στην W09, στοχεύοντας στην εξαφάνιση των αδυναμιών του φετινού μονοθεσίου.

Κάτι που ίσως να δούμε στην W09 είναι η αλλαγή του concept όσον αφορά την κλίση του αυτοκινήτου. Οι Γερμανοί θα γίνουν λίγο πιο τολμηροί στους δύο τελευταίους αγώνες, δοκιμάζοντας ενδιαφέροντα concepts εν όψει του 2018. Επιπλέον, ο Toto Wolff επισημαίνει ότι οι τεχνικοί δεν πρόκειται ούτε στιγμή να χαλαρώσουν, αφού εργάζονται από τώρα για τη σκληρή μάχη που αναμένεται να έχουμε την επόμενη σεζόν.

Ίσως να είναι δελεαστικό να πιστεύουμε ότι, με την εξασφάλιση των δύο πρωταθλημάτων, η πίεση δεν υπάρχει στους δύο τελευταίους αγώνες του 2017. Αλλά, αυτό είναι πολύ μακριά από την αλήθεια. Μέσα στην ομάδα, κοιτάμε τους δύο τελευταίους αγώνες, ως τους δύο πρώτους αγώνες του 2018.

Έχουμε δύο αγώνες και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε για να μεταφέρουμε αυτή τη δυναμική στον χειμώνα. Δε θα πάρουμε το πόδι από το γκάζι επειδή τα πρωταθλήματα τελείωσαν. Στην πραγματικότητα, οι δύο τελευταίοι αγώνες λένε στον καθένα μας αυτό που είμαστε. Θέλουμε να αριστεύουμε σε ό,τι κάνουμε, από τον πρώτο γύρο του shakedown στο Silverstone τον χειμώνα, μέχρι τον τελευταίο γύρο στις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς του Abu Dhabi. Και, κάθε φορά που τρέχουμε, τρέχουμε για να κερδίσουμε. Έτσι προσεγγίζουμε το Sao Paulo.

Το αφεντικό της γερμανικής ομάδας είναι πολύ ικανοποιημένος από τους οδηγούς του, αφού ο Lewis Hamilton οδηγεί έξοχα στο δεύτερο μισό, ενώ ο Valtteri Bottas έδειξε τον καλό του εαυτό στο Μεξικανικό Grand Prix, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ουσιαστικά η μάχη των τριών κορυφαίων αφορά πλέον το 2018.

Ο Lewis βρίσκεται τώρα στο απόγειο των δυνατοτήτων του, και είναι αποφασισμένος να κερδίσει ξανά. Ο Valtteri έκανε ένα υποσχόμενο βήμα προόδου στο Μεξικό και θα προσπαθήσει να πατήσει πάνω σε αυτό στο Interlagos. Όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, η νίκη ενός αγώνα δεν είναι εύκολη. Η Red Bull έχει κερδίσει τους δύο από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες, και, παρόλο που εμείς κερδίσαμε τους άλλους δύο, η Ferrari παραμένει δυνατός αντίπαλος. Με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, η μάχη για το 2018 έχει ήδη ξεκινήσει.