Euro NCAP: Νέα κατηγορία βαθμολογίας για τα αυτόνομα

Σχετικά άρθρα

Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να είναι όλο και πιο κοντά, ο Euro NCAP ανακοίνωσε πως από τα μέσα του 2018, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των αυτόνομων οχημάτων, τα οποία εκτός από τα 0 έως 5 αστέρια, θα αξιολογούνται και με μια ακόμη κατηγορία βαθμολογίας με τρεις κλίμακες (Basic, Advanced και Superior).

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό οργανισμό, η νέα κατηγορία θα λειτουργεί επικουρικά έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει περισσότερη γνώση και καλύτερη εικόνα για τις τεχνολογίες που εξοπλίζεται ένα αυτοκίνητο. Αρχικά ο οργανισμός θα αξιολογεί συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης και αργότερα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης, όταν αυτά θα περάσουν στη παραγωγή.

Η βαθμολογία της νέας κατηγορίας θα αγορά την υποστήριξη, την άνεση και την υποβοήθηση που παρέχουν στον οδηγό και στους επιβάτες τα συγκεκριμένα συστήματα. Με Basic θα βαθμολογούνται τα μοντέλα που σύμφωνα με το πρόσφατα ενημερωμένο πρόγραμμα αξιολόγησης του Euro NCAP θεωρούνται αποτελεσματικά, ενώ η βαθμολογία Advanced θα δίδεται στα αυτοκίνητα που έχουν κάτι το παραπάνω. Η ανώτατη βαθμολογία Superior θα δίδεται στα αυτοκίνητα εκείνα που εξοπλίζονται με συστήματα που φέρουν τεχνολογία αιχμής.

Να σημειωθεί πως η Waymo της Google πρόσφατα έχει ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης των αυτόνομων μοντέλων της στην Αριζόνα των ΗΠΑ χωρίς να υπάρχουν οδηγοί πίσω από το τιμόνι τους, ενώ η Renault έχει αναπτύξει ένα αυτόνομο πρωτότυπο που είναι ικανό να αποφεύγει εμπόδια τόσο καλά, όσο ένας επαγγελματίας οδηγό. Οι Γάλλοι το έχουν ονομάσει Callie, με το αυτοκίνητο να βασίζεται σε ένα Renault Zoe και να μαθαίνει το πως πρέπει να αντιδρά όταν βλέπει κάποιο εμπόδιο, καταγράφοντας το τρόπο με τον οποίο τα αποφεύγουν οι επαγγελματίας οδηγοί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...