Πιστός στις επιλογές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια μένει ο Fernando Alonso, παρόλο που θα είχε ευκαιρίες να γίνει ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Στη Ferrari έφτασε δύο χρονιές στην πηγή (το 2010 και το 2012), χωρίς τελικά να πιει νερό, ενώ η πορεία της McLaren τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μακριά από εκεί που θα ήθελε η βρετανική ομάδα.

Από το 2010 μέχρι και το 2013, η απόλυτη κυρίαρχος της Formula 1 ήταν η Red Bull Racing. Ο Sebastian Vettel κατέκτησε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα, και τώρα ο Christian Horner αποκαλύπτει πως στη θέση του Γερμανού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο Ferni, αφού του πρόσφεραν συμβόλαιο για το 2009 και το 2010, με τον Ισπανό να το απορρίπτει επειδή ήθελε σύμβαση ενός μόλις έτους.

Ο Marko κι εγώ πήγαμε να δούμε το management του στα τέλη του 2008, για να υπογράψουμε για το 2009 και το 2010, προσφέροντας συμβόλαιο δύο ετών. Θα υπέγραφε μόνο για έναν χρόνο. Είπαμε ότι η θέση της Red Bull είναι δύο χρόνια ή τίποτα, και δε συμφώνησε με αυτό. Είχαμε εμπλοκή και του Flavio, αλλά προσπαθούσε να τον κρατήσει στη Renault, αφού ήταν επί κεφαλής τότε. Στο τέλος, οδήγησε για τη Renault.

Στα μέσα του 2009, είχα μια προσέγγιση για να ρωτήσω «Μπορεί να έρθει μέσα στη σεζόν;» Πίστευαν ότι μπορούσε να κερδίσει το πρωτάθλημα μ’ εκείνο το μονοθέσιο. Είχαμε μια ακόμα συζήτηση στα πίσω καθίσματα μιας Alfa Romeo στο αεροδρόμιο του Spa αρκετά χρόνια αργότερα. Αλλά οι πιο σοβαρές συζητήσεις ήταν οι πρώτες, κι έχασε την ευκαιρία.

Τι θα γινόταν αν ο «El Nano» είχε βάλει την υπογραφή του; Το μόνο σίγουρο είναι πως σήμερα δε θα ήταν μόνο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής…