Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κρίνει τον Fernando Alonso για τις επιλογές που έχει κάνει. Η ιστορία δείχνει ότι ο Ισπανός έχει βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, καθώς έχουν περάσει 11 χρόνια από την τελευταία φορά που κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα. Το 2010, υπέγραψε για τη Ferrari, εκεί όπου έμεινε μέχρι και το 2014, χωρίς να κατακτά τον τίτλο με τους Ιταλούς.

Από το 2015 μέχρι και φέτος βρίσκεται στο Woking, έχοντας αμέτρητες εγκαταλείψεις και ποινές από τους κινητήρες της Honda. Για το 2018, τίποτα δεν έχει αποκλείσει και τώρα λέει πως δεν έχει μετανιώσει για τις αποφάσεις που πήρε στο παρελθόν, μιας και τότε έδειχναν οι καλύτερες δυνατές.

Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις που έχω πάρει. Όταν πήραμε τις αποφάσεις, σκεφτόμασταν ότι είναι οι καλύτερες επιλογές, οι πιο λογικές. Δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για να βλέπω το μέλλον. Αυτό που έγινε σ’ εμένα είναι παρόμοιο με αυτό που έγινε στον Michael Schumacher με τη Mercedes, που δεν ήταν καλή, ή στον Lewis Hamilton όταν πήγε στη Mercedes, που η πρώτη του χρονιά δεν ήταν καλή.

Έχω οδηγήσει για τη Renault, τη McLaren και τη Ferrari. Όταν αποφάσισα να τρέξω γι’ αυτές τις ομάδες, κανένας δε θα έλεγε ότι ήταν κακή απόφαση. Εκ των υστέρων, είναι διαφορετικό, αλλά είμαι περήφανος για το πού έχω βρεθεί.