Στον κινητήρα του 2018 επικεντρώνεται η Renault

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα χειρότερα Grands Prix στη νέα turbo εποχή της Formula 1 αποτέλεσε το Μεξικανικό για τη Renault. Ο R.E.17 ήταν το πιο αναξιόπιστο power unit στο grid, με αρκετούς οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του 3ημέρου. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι οι ιδιαιτερότητες της πίστας έβγαλαν στην επιφάνεια τις αδυναμίες του κινητήρα, αλλά σίγουρα δεν δικαιολογούνται τα προβλήματα.

Το 2017 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η Renault έχει επικεντρωθεί πλήρως στον κινητήρα του 2018. Μάλιστα, η γαλλική ομάδα έχει δηλώσει ότι τα πράγματα κυλούν θετικά, αλλά ο Cyril Abiteboul επισημαίνει ότι υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, κι ένας από τους στόχους είναι οι ακραίες χαρτογραφήσεις για τις κατατακτήριες.

Ξέρουμε ότι η αναβάθμιση λειτουργεί, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, όμως είναι μια ενημέρωση που φέρνει μόνο ένα μέρος από αυτό που θέλουμε να έχουμε τον χειμώνα, και το 2018 πρέπει να είναι το επίκεντρο τώρα. Η εικόνα δεν έχει αλλάξει. Το Σάββατο, εξακολουθούμε να έχουμε αυτή τη σημαντική διαφορά από τους πρώτους, αλλά στον αγώνα είμαστε πολύ πιο κοντά. Στόχος για τον χειμώνα είναι να κλείσουμε τη διαφορά για την Κυριακή και να κατανοήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε όσον αφορά τις ρυθμίσεις των κατατακτήριων.

Η Renault ξεκινούσε το 2017 λέγοντας ότι στόχος είναι η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα. Αυτό φαίνεται απίθανο με δύο αγώνες για το τέλος, αφού η διαφορά από τη Williams είναι 28 βαθμοί. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει η ομάδα του Enstone είναι η έκτη θέση, εκεί όπου βρίσκεται τώρα η Toro Rosso, έχοντας πέντε επιπλέον βαθμούς, γι’ αυτό και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας πιστεύει ότι πρέπει να έχουν ένα δυνατό τελείωμα, χωρίς προβλήματα στην αξιοπιστία.

Πρέπει να επιστρέψουμε από το Μεξικό. Έχουμε ακόμα δύο αγώνες. Ό,τι έγινε στο Μεξικό, δεν βοηθά τη θέση μας στο πρωτάθλημα, αλλά θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παλέψουμε για την πέμπτη θέση στη βαθμολογία. Θα πρέπει να διατηρήσουμε το ηθικό ψηλά και να κοιτάμε μπροστά. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ό,τι έγινε στο τελευταίο 3ήμερο, επειδή πρέπει να κατανοήσουμε και να λάβουμε σχετικά μέτρα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...