Η Nissan ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπου είδε ελαφρά πτώση στα καθαρά κέρδη της, κυρίως λόγω των εξόδων που σχετίζονται με την πρόσφατη ανάκληση 1,2 εκατ. οχημάτων στην εγχώρια αγορά, λόγω των ακατάλληλων πιστοποιήσεων, αλλά και των εξόδων των ανακλήσεων που σχετίζονται με τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν κατά 3,1% στα 1,24 δισ. δολάρια, έναντι 1,28 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, μεγαλύτερη ήταν η πτώση που καταγράφηκε στα λειτουργικά κέρδη, τα οποία κατέγραψαν πτώση της τάξεως του 21,6% στα 1,13 δισ. δολάρια έναντι 1,44 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2016, με τα αποτελέσματα να κρίνονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 1,5 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένων των δαπανών που σχετίζονται με την ανάκληση των οχημάτων, η Nissan δήλωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν στα 1,48 δισ. δολάρια, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,2% σε 1,38 εκατομμύρια οχήματα.

Παράλληλα, η Nissan αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία που αφορά το σύνολο του έτους, μειώνοντας τις προβλέψεις κατά 351 εκατ. δολάρια στα 5,73 δισ. δολάρια λόγω της επίδρασης που θα έχουν τα έξοδα αναφορικά με την ανάκληση των 1,2 εκατ. οχημάτων της στην Ιαπωνία. Επίσης προβλέπει το λειτουργικό της κέρδος της να υποχωρήσει κατά 7,7%.