Η Nissan ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση 1,2 εκατ. αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία, τα οποία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των τελικών ελέγχων, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό αυτοκινήτων που υπέστησαν ελέγχους από μη πιστοποιημένους τεχνικούς.

Η ανάκληση ακολουθεί την ανακοίνωση της Nissan την προηγούμενη βδομάδα η οποία ανέφερε πως είχε κατασκευάσει δεκάδες χιλιάδες οχήματα για την ιαπωνική αγορά χωρίς να φροντίσει στην διεξαγωγή των κατάλληλων ελέγχων, μιας και οι τελικοί έλεγχοι ποιότητας στη γραμμή συναρμολόγησης δεν διεξήχθησαν από τους κατάλληλους υπαλλήλους.

Τα ανακληθέντα οχήματα, που είχαν παραχθεί μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και Σεπτεμβρίου 2017, θα επανεξεταστούν, αναφέρει η Nissan. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουν ένα μήνα για να διαπιστώσουν την αιτία για τους ατελείς ελέγχους. Η ανάκληση αναμένεται να κοστίσει στη Nissan κοντά στα 25 δισ. γιεν (190 εκατ. ευρώ).

 • Mika

  Χαθηκε λιγο η μπαλλα εκει περα, η μου φαινεται??
  :p

  • ακομα και ετσι δεν χαλανε αφου !!! κλαιν μαιν !!!!

 • SAMURAI-66

  Το γεγονος ειναι το λιγοτερο αστειο και σιγουρα καποιος πρεπει να αποκεφαλιστη απο τα μεγαλο-στελεχη για την καζουρα που τους βρηκε!

  • manowar

   Να αποκεφαλιστη;; τι λε ρε φιΛλε; ντεμεκ χαρακιρι;

  • mother1russia

   Ατσι απαλα απαλα θα τους μιλας, αχου τα μωρε τα κιτρινακια την εκαναν παλι την σκανταλια τους