Από αύριο Τρίτη, η Nissan θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στα πέντε εργοστάσια της στην χώρα, μετά από τρεις εβδομάδες παύσης λόγω της πρόσφατης ανάκλησης περίπου 1,2 εκατ. οχημάτων λόγω των ακατάλληλων πιστοποιήσεων.

Η απόφαση έρχεται μετά την έγκριση που πήρε η εταιρία από το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, που ενέκρινε αλλαγές για την διαδικασία τελικής επιθεώρησης των οχημάτων.

Η Nissan δήλωσε ότι τα εργοστάσιά της στη Fukuoka, στο Kanagawa και στο Tochigi θα ξαναρχίσουν την παραγωγή, μαζί με τα εργοστάσια που εκμεταλλεύεται η θυγατρική Nissan Shatai στη Fukuoka και στην Kanagawa. Το εργοστάσιο που λειτουργεί από την θυγατρική της, Kyoto Auto Works, αναμένει έγκριση από το υπουργείο.

Η Nissan δήλωσε ότι έχει διορθώσει τις ασυνέπειες ανάμεσα στα εγχειρίδια λειτουργίας των εγκαταστάσεων και τις δραστηριότητες των εγκαταστάσεων, στα έγγραφα που υποβλήθηκαν στο υπουργείο, ενώ έλαβε μέτρα για τη βελτίωση των διαδικασιών κατάρτισης και εξετάσεων για τους επιθεωρητές.

Το υπουργείο μεταφορών της Ιαπωνίας απαιτεί από πιστοποιημένους επιθεωρητές να υπογράφουν τους ελέγχους των οχημάτων που πωλούνται στην Ιαπωνία, κάτι που δεν απαιτείται για τα οχήματα που εξάγονται στο εξωτερικό.

 • SAMURAI-66

  Υπηρεσιες και τυπικοτητα αμεσες λυσεις και αποτελεσμα σε μικρο χρονικο διαστημα,αυτες ειναι αποφασεις σωστες απο ενα κρατος σοβαρο και εδω παιρνουν αριστα οι γιαπωνεζοι στο πως λειτουργει ο δημοσιος τομεας τους.
  Αν και κολοσσος η nissan εβαλε την ουρα στα σκελια και ακολουθησε της εντολες μια κινηση απολυτως σωστη βεβαια οπως της επεβαλλαν οι αρχες!

 • panos

  ειναι που οι γιαπωνεζοι δεν ειναι λαμογια, αν δεν ηταν θα ειχαν φροντισει να
  ελεγχουν σωστα τα αυτοκινητα, κ οχι με ατελεις ελεγχους που ηταν κ η αιτια
  να μαζεψουν 1.2 εκατ. αυτοκινητα για να τα ελεγξουν σωστα..

 • Smartass

  Ακατάσχετη παπαρολογία από τις εφεδρείες!!

 • Mika

  Τωρα δηλαδη, βρηκε κι επανδρωσε τα εργοστασια της με τους καταλληλους ανθρωπους? Good call Nissan!