Η αυτοκίνηση σιγά-σιγά απομακρύνεται από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, με τα υβριδικά σύνολα να υπάρχουν ακόμα και σε hypercars, ενώ κάποιες εταιρείες κατασκευάζουν αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Tesla είναι η πιο γνωστή, όμως έχουμε πιο δυνατά και ακραία ηλεκτρικά οχήματα. Ίσως να σκέφτεσαι το Rimac Concept_One, αλλά κροατικό hypercar δεν είναι μόνο του.

Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις το Tachyon Speed. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hypercar που αποδίδει 1.250 άλογα και 4.948 Nm ροπής σε όλους τους τροχούς, αλλά η E.ON μάς δίνει κι άλλα εντυπωσιακά στοιχεία. Όπως βλέπεις, ο σχεδιασμός του αυτοκίνητου είναι ακραίος και θυμίζει έντονα μαχητικό αεροσκάφος. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού το αυτοκίνητο θέλει να τρέξει με ταχύτητες άνω των 386 χλμ/ώρα, έχοντα παράλληλα αυτονομία μεγαλύτερη των 240 χιλιομέτρων σε ταχύτητες πόλης.

Το αυτοκίνητο ζυγίζει στεγνό 1.338 κιλά, μπορεί να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και τα 0-193 χλμ/ώρα σε λιγότερο από εφτά δευτερόλεπτα. Το σώμα του έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,39 Cd και μπορεί να παράγει 181 κιλά κάθετης δύναμης στα 241 χλμ/ώρα αν επιλέξεις την κατάλληλη ρύθμιση, με το νούμερο αυτό να γίνεται 453 κιλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για την ώρα, δεν ξέρουμε αν το hypercar θα βγει στην παραγωγή και πόσο θα κοστίζει αν συμβεί αυτό.