Η Nio, η ηλεκτρική start-up εταιρία από την Κίνα, γνωστή παλαιότερα ως NextEV, στον πρόσφατο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων, κατάφερε να μαζέψει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων, χρήματα που θα επενδυθούν προκειμένου να περάσουν στη παραγωγή τα μοντέλα της.

Ανάμεσα στους επενδυτές βρίσκεται η αμερικάνικη Lone Pine Capital, η κινεζική CITC και ο τεχνολογικός γίγαντας από τη Κίνα, Tencent, ο οποίος κατέχει και ένα μικρό ποσοστό των μετοχών της Tesla.

Το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της εταιρίας είναι το ES8, ένα επταθέσιο SUV που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Δεκέμβρη και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Nio, θα προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά από το Tesla Model X, έχοντας χαμηλότερη τιμή.

Η εταιρία θέλει να προσφέρει ένα αυτόνομο μοντέλο στην αγορά, έως το 2020, ενώ κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερου ηλεκτρικού αυτοκινήτου του κόσμου στη Πράσινη Κόλαση με το EP9, που έχει σημειώσει χρόνο 6:45,9, χρόνος που δεν θεωρείται ως ο ταχύτερος μοντέλου παραγωγής, μιας και το μοντέλο θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες, με τιμή τα 1,48 εκατ. δολάρια έκαστη.