BMW και McLaren φτάσαν κοντά σε συμφωνία για νέο supercar

Σχετικά άρθρα

Η BMW και η McLaren είναι δύο μάρκες με ιδιαίτερα βαριά ονόματα. Προφανώς και η McLaren παίζει σε άλλη κατηγορία αλλά και η BMW έχει την τεχνογνωσία για παίξει σε κάθε επίπεδο. Ξέρω πως όταν τα 2 ονόματα αυτά τα συναντάς στο ίδιο κείμενο, αρχίζεις να σκέφτεσαι την F1 και όχι άδικα. Ενδεχομένως ούτε και οι δημιουργοί της στις αρχές των 90s να μην περίμεναν πως θα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στην αυτοκίνηση και τόσα χρόνια μετά να θεωρείται από μερικούς αξεπέραστο αυτοκίνητο. Το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν, ο Frank van Meel, το αφεντικό του M τμήματος της BMW, βρισκόταν στο Woking και συζητούσε σοβαρά την μετατροπή των McLaren Super Series, στην ναυαρχίδα της BMW.

Η εμφάνιση μέσα κι έξω θα άλλαζε ώστε να ταιριάζει στην ταυτότητα της BMW και το μοτέρ θα ήταν ένα υβριδικό V8. Σύμφωνα με τις φήμες, το αυτοκίνητο θα ήταν εκπληκτικό αλλά τελικά αποφάσισαν πως είναι το λάθος όχημα για τους μεταβατικούς καιρούς που ζούμε. Δηλώσεις αρκετά αινιγματικές που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει πρωτότυπο και κατά πόσο είναι λειτουργικό αλλά και τι φαντάζονται ως “σωστό αυτοκίνητο” για την εποχή μας. Επίσης σαν φήμη σου μεταδίδω πως η BMW ίσως προχωρήσει στον σχεδιασμό του δικού της supercar από λευκό χαρτί. Supercar που θα κάνει χρήση του ηλεκτρισμού αλλά σε ένα πολύ πιο αναβαθμισμένο επίπεδο, χωρίς όμως να υπάρχουν εικασίες σχετικά με αυτό.

Η BMW όμως φαίνεται πως θέλει να κεφαλαιοποιήσει την δουλειά που έκανε πάνω στον προαναφερθέντα V8 κι έτσι πλέον συνεργάζεται με την Jaguar Land Rover, πάνω στο Project Jennifer, που με 640 ίππους και 80 κιλά ροπής, μάλλον θα είναι το κορυφαίο μοτέρ στην γκάμα της JLR.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...