Ο Jim Hackett, ο νέος CEO της Ford, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε υπέρμαχων των έξυπνων-συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Η Μπλε Οβάλ εταιρία εργάζεται πυρετωδώς προκειμένου να παρέχει στην αγορά συνδεδεμένα, αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με τον Hackett να δηλώνει πως στο μέλλον δεν θα υπάρχουν “χαζά” αυτοκίνητα στους δρόμους, αυτοκίνητα δηλαδή που δεν θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Ο ισχυρός άνδρας της αμερικάνικης εταιρίας τόνισε πως η Ford δεν θα εγκαταλείψει ποτέ το αυτοκίνητο, χαρακτηρίζοντας τα μελλοντικά αυτοκίνητα ως “κινητούς υπολογιστές”, ενώ προσδοκά σημαντική αύξηση της τιμής της μετοχής, όταν η Ford βγάλει στην αγορά “έξυπνα” αυτοκίνητα.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση μιας πατέντας που περιγράφει ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης για εκτός δρόμου διαδρομές. Το σύστημα, αποτελούμενο από από έναν υπολογιστή και από μια σειρά αισθητήρων, αξιολογεί τις συνθήκες του εδάφους και προσαρμόζει την ενεργή ανάρτηση.

Το σύστημα θα υπολογίζει και το κατά πόσο το αυτοκίνητο μπορεί να περάσει ένα εμπόδιο, ενώ θα ειδοποιεί και τους επιβάτες αν μπορούν να παραμείνουν άνετοι στα καθίσματά τους, ή θα πρέπει να βγούνε από το όχημα, προκειμένου το αυτοκίνητο να επιχειρήσει μόνο του να προσπελάσει ένα εμπόδιο. Τέλος, η Ford έχει προβλέψει ένα σύστημα, ώστε ο οδηγός να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναλάβει αυτός τον έλεγχο του οχήματος