Η Aston Martin δηλώνει πως θα μπορούσε να αναγκαστεί να σταματήσει τη παραγωγή των αυτοκινήτων της στην Αγγλία, αν δεν εξασφαλιστεί μια συμφωνία της Αγγλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω Brexit, με την βρετανική εταιρία να αναφέρει πως τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι “ημικαταστροφικά” εάν δεν εξασφαλιστεί μια συμφωνία.

Είμαστε μια βρετανική εταιρία. Παράγουμε τα αυτοκίνητά μας αποκλειστικά στην Αγγλία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ωστόσο αν δεν υπάρξει μια συμφωνία ανάμεσα στη Μ. Βρετανία και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα σταματήσουμε τη παραγωγή στην Αγγλία.

Επί του παρόντος, όλα τα καινούργια αυτοκίνητα στην Αγγλία, πρέπει να διαθέτουν την έγκριση τύπου VCA (Vehicle Certification Agency), η οποία ισχύει και στην Ε.Ε. Ωστόσο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε, η έγκριση τύπου θα σταματήσει να ισχύει τον Μάρτιο του 2019.

Σύμφωνα με τον WTO (World Trade Organisation), τα γερμανικά αυτοκίνητα που θα πωλούνται στην Αγγλία μετά το Brexit, θα επιβαρύνονται με φόρο εισαγωγής 10%, φόρος που θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών τους. Πέρυσι, περίπου 950.000 γερμανικά αυτοκίνητα, αξίας 20,8 δισ. ευρώ, πουλήθηκαν στην Αγγλία.

 • Anestis Genk

  Αυτές οι δηλώσεις είναι αντιβρετανικές.

  • θα ηθελα να δω τι θα πει ο σοβινιστης JC αμα τελικα φυγει η Aston Martin απο την αγγλια !!!!! :-D

  • Mika

   Οτι επρεπε να το κανει, για να επιβιωσει!
   :p

  • ε λογικο….αφου και αυτος πηγε στα δολλλαρια !!!! :-P

 • gv

  ενταξει ρε φιλε χαλαρωσε λιγο!supercars πουλας οχι skoda rapid!
  δεν παιζονται τα δικα μου λεφτα φυσικα αλλα τετοια αυτοκινητα εχουν πολυ μεγαλο περιθωριο κερδους και η τιμη 30 χιλιαρικα πανω 30 κατω δεν επηρεαζει ουσιαστικα τις πωλησεις..
  το hand made in england μετραει σε αυτη την αγορα αν μη τι αλλο!

  • LJ

   Προφανώς δε μετράει για να βγαίνει και να κανει τέτοιες δηλώσεις.