Με μία τεράστια πρόκληση βρέθηκε αντιμέτωπος το 2007 ο Lewis Hamilton, όταν έκανε το τεράστιο βήμα στην καριέρα του, μπαίνοντας στη Formula 1. Δίπλα του είχε τον Fernando Alonso, δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή, και οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι ο Βρετανός θα αποτελέσει έναν πολύ καλό νούμερο δύο οδηγό.

Η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική όπως όλοι θυμόμαστε, με τις σχέσεις τους να αλλάζουν άρδην κατά τη διάρκεια της σεζόν και το Woking να μυρίζει μπαρούτι. Δέκα χρόνια μετά, οι δύο Πρωταθλητές έχουν τελείως διαφορετική σχέση. Ο ένας επαινεί τον άλλον, και τώρα ο Hamilton δηλώνει πως μόνο από τον Ισπανό πήρε κάτι ως οδηγός, ίσως επειδή ήταν και η πρώτη του σεζόν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θα έλεγα πως ο μοναδικός team-mate που πραγματικά έμαθα κάτι ήταν από τον Fernando. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στη Formula 1. Μετά από αυτό, μπορούσα να έχω εμπειρίες, έτσι ποτέ δεν ένιωσα ότι παίρνω κάτι από άλλον οδηγό. Πάντα προσπαθούσα να βελτιώσω και να ξεκλειδώσω τις δικές μου ικανότητες.

Αντίθετα, ο τετράκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής είπε πως από τον Nico Rosberg δεν κέρδισε απολύτως τίποτα. Ωστόσο, η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος έβγαλε στην επιφάνεια τον δυνατό του εαυτό, υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως είχε το ψυχολογικό και ψυχικό πλεονέκτημα έναντι του Sebastian Vettel για τη μάχη του πρωταθλήματος.

Η ψυχολογική πλευρά των πραγμάτων ήταν κλειδί για τη φετινή χρονιά. Αυτό είναι πραγματικό καθοριστικό για πολλούς κορυφαίους αθλητές. Είναι το μικρότερο πράγμα, μιλάμε για μικρά ποσοστά. Νομίζω πως, για ‘μένα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ μας.

Ήρθα στην ομάδα με καλή ενέργεια, όμως νομίζω ότι η δουλειά μου είναι πολύ καλύτερη σήμερα, οπότε θα το είχα κάνει αυτό από την αρχή. Ίσως να είχα πέντε πρωταθλήματα τώρα, αλλά δε θα το άλλαζα για τον κόσμο. Η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος μου επέτρεψε να γίνω οδηγός και ο άνθρωπος που είμαι τώρα.