Τρεις είναι οι θέσεις που παραμένουν κενές για το πρωτάθλημα του 2018: οι οδηγοί της Sauber, αλλά και ο team-mate του Lance Stroll στη Williams, εκεί όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η ομάδα του Grove παίρνει τον χρόνο της για την τελική επιλογή και τον διάδοχο του Felipe Massa, με τον Robert Kubica να βρίσκεται ανάμεσα στα άτομα που εξετάζουν οι Βρετανοί.

Ο Πολωνός είναι πιθανό να τρέξει στις τελευταίες δοκιμές της σεζόν, στο Abu Dhabi, προκειμένου η Williams να έχει μία ακόμα καλύτερη εικόνα για τις ικανότητές του. Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε πολύ να δούμε ξανά τον συμπαθέστατο πιλότο να επιστρέφει στο άθλημα, ο Juan Pablo Montoya θεωρεί ότι η επιστροφή του θα είναι αστεία, αφού ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μονοθεσίων.

Ειλικρινά, είναι αστείο. Είμαι σίγουρος ότι ο Robert δεν είναι πλέον σε θέση να πιέσει 100% ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο όριο.

Πολύ πιο μετρημένα είναι τα λόγια του Patrick Head. Ο συνιδρυτής της Williams υποστηρίζει την απόφαση της ομάδας του να δοκιμάσει τον 32χρονο, λέγοντας μάλιστα πως θα ήταν πολύ ευχάριστο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2018, αρκεί βέβαια να μπορεί σωματικά.

Ο Robert είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς των τελευταίων ετών στη Formula 1. Μόνο αυτός ξέρει πόσο έτοιμος είναι για την πρόκληση. Ήταν σοβαρά τραυματισμένος, και η Williams θέλει να μάθει ποια είναι η κατάστασή του. Αν μπορεί να ανταποκριθεί σωματικά, είναι μια πολύ καλή επιλογή.