Από τα πιο χαρακτηριστικά Grands Prix της φετινής σεζόν ήταν αυτό στο Μπακού. Οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel βρισκόταν στις δύο πρώτες θέσεις πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, όταν ο Γερμανός χτύπησε ελαφρώς το πίσω μέρος της W08. Στη συνέχεια, ο οδηγός της Ferrari χτύπησε επίτηδες τον Hamilton από τον πλάι, θέλοντας να εκφράσει τον θυμό του.

Ο Seb τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων stop&go, αλλά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Οι δύο οδηγοί κουβέντιασαν μετά τον αγώνα, και τώρα ο πιλότος της Mercedes αποκαλύπτει ότι προειδοποίησε τον αντίπαλό του, ότι η έλλειψη σεβασμού θα προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις τους, αλλά και στη μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όταν του μίλησα αργότερα ήταν σαν «αυτό είναι σημάδι ασέβειας, οπότε μην το ξανακάνεις έτσι, διαφορετικά θα έχουμε προβλήματα». Ποτέ δεν το έχω κάνει αυτό σε κάποιον. Δεν ξέρω καν τι σκεφτόταν για να το κάνει. Ποτέ δεν ήμουν σε μια αντίστοιχη θέση. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά κάτω από πίεση.

Ο 32χρονος αντέδρασε αρκετά ήπια μετά το περιστατικό. Αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν σύμφωνα με τον ίδιο, αφού ό,τι είχε γίνει ανήκε στο παρελθόν και μόνο κακό θα του έκανε να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα.

Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις. Ήξερα ότι ήμουν εκεί για να το κάνω, δε θα άφηνα κάτι να με αποσπάσει από το να το κάνω αυτό. Δε θα άφηνα τον εαυτό μου να πει κάτι ή να αντιδράσει με κάποιον τρόπο που θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις, οι οποίες θα με απομάκρυναν από τον τελικό μου στόχο. Φυσιολογικά, με την εμπειρία, μαθαίνεις να διαχωρίζεις όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα.