Η Tesla την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασε τη νέα γενιά του Roadster, αφήνοντας μας με το στόμα ανοικτό με τις επιδόσεις του ηλεκτρικού πυραύλου εδάφους-εδάφους που θα βγάλει στην αγορά το 2020.

Με 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, 0-160 χλμ/ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, και τελική ταχύτητα 402 χλμ/ώρα, το νέο Roadster γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση. Βάλε και στη συνάρτηση την τεράστια μπαταρία 200 kWh ικανή να του χαρίσει αυτονομία 1.000 χλμ σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου και κάπως έτσι ο Elon Musk μας ξανασυστήνει την έννοια του σύγχρονου supercar.

Ο ιδρυτής της Tesla μάλιστα έκανε γνωστό πως οι παραπάνω επιδόσεις αφορούν το “βασικό” μοντέλο, μιας και αργότερα, θα προσφέρει στην αγορά και ένα “special option” πακέτο, που θα κάνει το Roadster ακόμη γρηγορότερο! Πόσο γρηγορότερο και πόσο δυνατότερο θα είναι το συγκεκριμένο πακέτο δεν αποκάλυψε ο Musk και πραγματικά απορώ, πόσο θα αυξηθεί η ροπή, η οποία στην βασική έκδοση ανέρχεται στα 10.000 Nm!