Επίσημο: Νέο Tesla Roadster. Κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 1,9 δευτ!

Σχετικά άρθρα

Η Tesla αποκαλύπτει τη δεύτερη, γενιά του Roadster, του νέου σπορ μοντέλου της που υπόσχεται πως είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην επιτάχυνση.

Το μοντέλο διαθέτει φρέσκια, όμορφη και επιθετική σχεδίαση, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της εταιρίας του Elon Musk, ενώ είναι σε θέσει να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, όπως είχε υποσχεθεί ο Musk, τα 0-160 χλμ/ώρα σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, το 400αρι σε 8,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα άνω των 402 χλμ/ώρα! Φορά μια μπαταρία 200 kWh ικανή να του χαρίσει αυτονομία 1000 χλμ!

https://www.youtube.com/watch?v=eDzI5fQttGI

H Tesla δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες για τους ηλεκτροκινητήρες του μοντέλου. Το μόνο που έκανε γνωστό είναι πως το αυτοκίνητο διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες, 1 μπροστά και 2 πίσω, που μπορούν να παράγουν 10.000 Nm ροπής!

Το αυτοκίνητο όπως καταλαβαίνεις και από τις επιδόσεις του πλέον κοστίζει πολύ περισσότερο από τη προηγούμενη γενιά. Η αρχική του τιμή ξεκινά από τις 200.000 δολάρια, με τους ενδιαφερόμενους αν θέλουν να προχωρήσουν σε προ-παραγγελία/κράτηση, θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 50.000 δολαρίων.

Επίσης διαθέσιμη θα είναι και μια ακριβότερη έκδοση, η Roadster Founders Series, με αρχική τιμή τα 250.000 δολάρια. Η συγκεκριμένη έκδοση θα βγει σε 1.000 μονάδες και η Tesla ζητά όλο το ποσό (250.000 δολάρια) προκειμένου να προβεί σε μια κράτηση.

Το νέο Tesla Roadster αναμένεται στους δρόμους το 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...