Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση της νέας Vantage, η Aston Martin Racing μας δείχνει την αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου. Η νέα Vantage GTE εξελίχθηκε παράλληλα με το έκδοση δρόμου και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα αντοχής της FIA (WEC) από το 2018, στην κατηγορία GTE.

Η Aston Martin Racing ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου τον περασμένο Μάιο, ενώ οι δοκιμές ξεκίνησαν τον Αύγουστο. Μέχρι σήμερα έχει ήδη “γράψει” πάνω 13.000 χλμ. δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου ενός 30ώρου αγώνα στην ισπανική πίστα Navarra και στο Sebring. Η βρετανική εταιρία δεν αναφέρει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αλλά αυτό διαθέτει όλες τις απαραίτητες αεροδυναμικές τροποποιήσεις στο σώμα, έτσι ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη δύναμη.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κινείται με τον V8 κινητήρα της AMG, ενώ πατάει σε αμορτισέρ της Ohlins, τα φρένα είναι της Alcon, και τα ελαστικά της Michelin. Την Vantage GTE θα την οδηγήσουν οι Darren Turner, Jonny Adam, Nicki Thiim, Marco Sorensen, και Alex Lynn.