Ανένδοτη παρά τις επιθυμίες του κόσμου είναι η FIA όσον αφορά την ασφάλεια των μονοθεσίων. Όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να κάνει τα μονοθέσια ασφαλέστερα, ακολουθεί το αρχικό της σχέδιο, το οποίο αυτή τη φορά κάνει λόγο για την Halo προστασία που θα έχουν τα μονοθέσια του 2018.

Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν αντίθετοι με την κίνηση της FIA, και μάλιστα μέσα από τη Formula 1. Ο Lewis Hamilton από την αρχή δε συμφωνούσε, και τώρα ο Πρωταθλητής δηλώνει ότι είναι ο τελευταίος αγώνας που τα μονοθέσια θα είναι όμορφα, αφού από του χρόνου η αισθητική θα μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Είναι η τελευταία χρονιά της καλής αισθητικής στα μονοθέσια. Είναι ο τελευταίος αγώνας που τα μονοθέσια θα δείχνουν ωραία. Νομίζω ότι την επόμενη χρονιά η αισθητική θα πάρει την κατιούσα. Αλλά, τουλάχιστον η ασφάλεια θα βελτιωθεί, και ίσως θα μπορούσε να είναι επιτυχία από μία πλευρά.

Ο Sebastian Vettel έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ενέργειες της FIA για αύξηση των στάνταρ ασφαλείας, με τον πιλότο της Ferrari να λέει τώρα ότι είναι περισσότερο θέμα συνήθειας.

Είναι προφανώς σωστοί ότι τα μονοθέσια θα μοιάζουν διαφορετικά του χρόνου. Ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής, δείχνει διαφορετικό, αλλά από την άλλη είναι κάτι που όλοι θα συνηθίσουμε, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μονοθέσια δείχνουν καλύτερα τώρα. Θα το συνηθίσουμε και θα δουλέψουμε στην αισθητική πλευρά, οπότε μπορεί να βελτιωθεί. Δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα.