Το Πακιστάν είχε θέσει ως στόχο να προσελκύσει μεγάλες ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες και να ταρακουνήσει την αγορά αυτοκινήτων της, η οποία κυριαρχείται από ιαπωνικές εταιρείες. Επί του παρόντος, η χώρα κατακλύζεται από αυτοκίνητα της Τoyota, της Honda και της Suzuki, που παράγονται σε τοπικό επίπεδο και πωλούνται σε σχετικά υψηλές τιμές. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αλλάξει τη κατάσταση, θέλοντας να προσελκύσει την Volkswagen, την FCA αλλά και τη Renault-Nissan, προσφέροντας τες χαμηλούς εισαγωγικούς δασμούς.

Και τα κατάφερε, καθώς από το 2019 στους δρόμους της χώρας, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Δυτικής – Κεντρικής – Ανατολικής Ασίας θα πωλούνται και τα μοντέλα της Renault.

Ο αντιπρόεδρος Renault και πρόεδρος της περιφέρειας Αφρικής-Μέσης Ανατολής και Ινδίας, Fabrice Cambolive, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρία Al-Futtaim, για τη παραγωγή και πώληση οχημάτων στο Πακιστάν. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει τα νέα της προϊόντα και την τεχνογνωσία της στη νέα αγορά, ενώ από την άλλη, η Al-Futtaim θα πρέπει να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής και συναρμολόγησης. Ακόμα, η τελευταία θα αναλάβει και την διανομή της γαλλικής μάρκας, μέσω της νέας θυγατρικής της Al-Futtaim Automotive Pakistan.

Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018 στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράτσι, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν το 2019.