Το βρετανικό Top Gear Magazine αλλά και το κοινό του, όπως κάθε χρόνο, ψήφισαν για το βραβείο του “Αυτοκίνητου της Χρονιάς”. Ως το μεγαλύτερο μηνιαίο περιοδικό αυτοκινήτων στον κόσμο, φέτος τα βραβεία τους έγιναν παγκόσμια με τους εκδότες και των 22 διεθνών εκδόσεων τους να ψηφίζουν για τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα της χρονιάς.

Τον πολυπόθητο τίτλο κατέκτησε το νέο Honda Civic Type R, ενώ ταυτόχρονα πήρε το βραβείο του “Ηot hatch της Χρονιάς” και το βραβείο “Διεθνών συντακτών της Χρονιάς”. Σύμφωνα με το περιοδικό Top Gear:

Το Civic Type R δεν είναι μόνο το καλύτερο hothatch της χρονιάς, είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς. Είναι εθιστικό, ρυθμικό και εντυπωσιακά γρήγορο. Ένας πραγματικός ήρωας για το κοινό, παρέχει προσβασιμότητα και τρέλα σε ένα πακέτο. Η συγκίνηση προέρχεται από την απόλυτη απλότητα του.

Το Honda Civic Type R φορά έναν 2,0-λιτρο τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 320 ίππων και 400 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, και για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει μέχρι τα 272 χλμ/ώρα.