Επίσημο: Subaru Ascent, ένα 8-θέσιο 5-μετρο SUV

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς έναν χρόνο, η Subaru μας έδειξε στην έκθεση του Los Angeles το Viziv-7 Concept, για να φέρει στην αντίστοιχη έκθεση της Νέας Υόρκης ένα νέο concept, το οποίο όμως ήταν πιο κοντά στο μοντέλο παραγωγής.

Στην φετινή έκθεση του Los Angeles, που άνοιξε πριν λίγες ώρες τις πύλες της, η ιαπωνική εταιρία μας δείχνει την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, που ονομάζεται Ascent. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2018 και θα τεθεί απέναντι στα Ford Explorer, Honda Pilot και VW Atlas.

Το Ascent συναρμολογείται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Lafayette, της πολιτείας Indiana, στις Η.Π.Α. Είναι το μεγαλύτερο Subaru που έχει κατασκευάσει η εταιρία, καθώς το μήκος του ανέρχεται στα 4.998 χλστ., το πλάτος του 1.930 χλστ., και το ύψος του τα 1.818 χλστ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.890 χλστ. To ιαπωνικό SUV βασίζεται σε μια επιμηκυμένη έκδοση της Subaru Global Platform, η οποία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο νέο Impreza και στο SV. Αυτή -μεταξύ άλλων- διαθέτει ενισχυμένες αρθρώσεις, με την Subaru να ανακοινώνει ότι προσφέρουν χαμηλότερο θόρυβο, κραδασμούς και δονήσεις στην καμπίνα.

Μιλώντας για αυτήν, υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων, που μπορούν να φιλοξενήσουν 7 ή 8 επιβάτες, με την διαρρύθμιση τους να είναι 2+3+3 ή 2+2+3. Το Ascent εφοδιάζεται με το σύστημα EyeSight της Subaru, που διαθέτει αυτόματη πέδηση ανάγκης (automatic emergency braking) και σύστημα διατήρησης της πορείας. Η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι 6,5 ή 8 ιντσών (ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού), με συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay.

Ο χώρος αποσκευών με 7- ή 8-θέσια διάταξη ανέρχεται σε 555 λίτρα, με την τρίτη σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη να φτάνει τα 1.251 λίτρα, ενώ τέλος με την αναδίπλωση όλων των καθισμάτων ανέρχεται στα 2.055 λίτρα.

Μηχανικά, κάτω από το καπό υπάρχει ένας ολοκαίνουριος τετρακύλινδρος boxer κινητήρας 2.4-λίτρων. Διαθέτει άμεσο ψεκασμό και twin-scroll turbo, με την απόδοση του να φτάνει τα 260 άλογα στις 5.600 σ.α.λ. και τα 375 Nm διαθέσιμη από τις 2.000 μέχρι 4.800 σ.α.λ. Αυτός συνδυάζεται με ένα αυτόματο CVT κιβώτιο, με 8 “προρυθμισμένες” σχέσεις, και μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το βάρος ρυμούλκησης φτάνει τα 2.270 κιλά και η αυτονομία τα 800 χλμ. Οι ζάντες του αυτοκινήτου είναι 18 ή 20 ιντσών, ενώ εφοδιάζεται και με ηχοσύστημα Harman Kardon με 14 ηχεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

Συνεργασία Subaru και Panasonic για προμήθεια μπαταριών

Στις 31 Ιουλίου του 2023 η Subaru και η Panasonic Energy ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν συζητήσεις για την οικοδόμηση μιας μεσο-μακροπρόθεσμης συνεργασίας για να...