Ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη η hypersoft από την ultrasoft

Σχετικά άρθρα

Η κριτική που έχει δεχθεί η Pirelli ήταν πολύ έντονη στα πρώτα χρόνια της επιστροφής της στη Formula 1, γι’ αυτό και τώρα η ιταλική εταιρεία φροντίζει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των ομάδων. Μετά από την αύξηση του πλάτους των φετινών ελαστικών -κάτι που δεν αποφασίστηκε ασφαλώς από την ίδια-, η ιταλική εταιρεία τροποποιεί τις γόμες για την επόμενη χρονιά.

Οι φετινές γόμες ήταν λίγο πιο σκληρές απ’ ό,τι θα έπρεπε, έτσι στην πλειοψηφία των αγώνων είδαμε μόλις ένα pit stop. Η Pirelli θέλει το φαινόμενο αυτό να σταματήσει το 2018, έτσι έχει προβεί σε δύο αλλαγές: κατ’ αρχάς, όλες οι νέες γόμες είναι πιο μαλακές συγκριτικά με αυτές του 2017, κι επίσης η γκάμα είναι πιο ευρεία κατά δύο γόμες, με την hypersoft να είναι ό,τι πιο μαλακό έχει φέρει η Pirelli.

Οι αντιδράσεις των οδηγών ήταν θετικές από την πρώτη γεύση στις δοκιμές του Abu Dhabi, γεγονός που χαροποιεί τον Mario Isola, επί κεφαλής του μηχανοκίνητου τμήματος της Pirelli. Ο Ιταλός, μάλιστα, λέει ότι η hypersoft είναι κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την ultrasoft, έτσι αναμένουμε να χρησιμοποιηθεί ευρέως στις κατατακτήριες.

Ολοκληρώσαμε ένα record-breaking 2017, έχοντας 25% πιο φαρδιά ελαστικά και μερικούς από τους ταχύτερους γύρους που έχουμε δει ποτέ, με δύο έντονες μέρες δουλειάς στο Abu Dhabi, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ομάδες πήραν τα πρώτα δείγματα από τα ελαστικά του 2018.

Όλο το τεστ και όλοι οι οδηγοί είχαν πολύ θετικό feedback. Η νέα ροζ hypersoft γόμα ανταποκρίνεται στις αρχικές μας προσδοκίες, και κάποιες φορές ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερη από την μοβ ultrasoft, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί και στα άλλα ελαστικά, φυσικά.

Οι μηχανικοί της Pirelli θα τελειοποιήσουν τα νέα ελαστικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, προκειμένου να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις πρώτες δοκιμές, στα τέλη του Φλεβάρη.

Όλα τα ελαστικά του 2018 είναι ένα βήμα πιο μαλακά από τα αντίστοιχα φετινά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των ομάδων, με την ροζ hypersoft να είναι δύο βήματα πιο μαλακή από την ultrasoft του 2017. Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πίστα για το πρώτο χειμερινό τεστ του 2018 στη Βαρκελώνη, από τις 26 Φεβρουαρίου μέχρι την 1 Μαρτίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...