Η Nissan μήνυσε την Ινδία

Σχετικά άρθρα

Η Nissan προχώρησε σε μήνυση κατά του κράτους της Ινδίας, με την ιαπωνική εταιρία να έχει ξεκινήσει ακρόαση σε διεθνή διαιτησία κατά της χώρας, επιδιώκοντας περισσότερα από 770 εκατομμύρια δολάρια, σε μία διαμάχη για απλήρωτες κρατικές επιχορηγήσεις.

Το 2016, η Nissan είχε στείλει εξώδικο στον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi, ζητώντας την καταβολή των επιχορηγήσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση του Tamil Nadu, στο πλαίσιο συμφωνίας του 2008 για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής αυτοκινήτων στη χώρα. Σύμφωνα με το εξώδικο, η Nissan έκανε επανειλημμένες αιτήσεις προς τους κρατικούς φορείς, για την καταβολή των επιχορηγήσεων, που έπρεπε να πληρωθούν από το 2015.

Η ειδοποίηση, που στάλθηκε από τους δικηγόρους της Nissan τον Ιούλιο του 2016, ακολουθήθηκε από περισσότερες από δώδεκα συναντήσεις μεταξύ αξιωματούχων και στελεχών της Nissan. Οι αξιωματούχοι από διάφορα υπουργεία, διαβεβαίωσαν τη Nissan ότι θα καταβληθεί η πληρωμή και δεν θα έπρεπε να οδηγήσει την υπόθεση στα δικαστήρια.
Ωστόσο, τον Αύγουστο, η Nissan έδωσε στην Ινδία ένα τελεσίγραφο για τον ορισμό ενός διαιτητή, προσθέτοντας ότι η πρώτη ακρόαση θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε πως:

Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση της Ινδίας για την επίλυση του προβλήματος.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να επιλύσει τη διαφορά χωρίς να χρειάζεται να πάει σε διεθνή διαιτησία. Όπως δήλωσε:

Δεν υπάρχει διαφορά όσον αφορά το οφειλόμενο ποσό και προσπαθούμε σκληρά να επιλύσουμε το ζήτημα.

Η αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της Ινδίας για εικαζόμενες παραβιάσεις της συμφωνίας συνολικής οικονομικής εταιρικής σχέσης με την Ιαπωνία, είναι η τελευταία σε μία σειρά διεθνών διαιτητικών διαδικασιών κατά της χώρας, από επενδυτές που ανησυχούν για ζητήματα που κυμαίνονται από την αναδρομική φορολογία έως τις διαφορές πληρωμών.

Υπάρχουν περισσότερες από 20 υποθέσεις εναντίον της Ινδίας, μεταξύ των περισσοτέρων εναντίον κάποιου έθνους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...