Πριν από δύο μήνες, η Renault ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα την πρόσληψη του Marcin Budkowski. Δε μιλάμε απλώς για ένα νέο ηγετικό στέλεχος, αλλά για έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει για λογαριασμό της Ferrari και της McLaren, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο ρόλος του στην FIA τού επέτρεπε να έχει σχέδια των αντίπαλων ομάδων, των μονοθεσίων τους, αλλά και τι θέλουν να κάνουν μελλοντικά.

Έτσι, υπήρξαν αντιδράσεις από τις ομάδες, καθώς φοβήθηκαν ότι ο 40χρονος κρατά μυστικά που θα μπορούσε να αποκαλύψει στη Renault για την ερχόμενη σεζόν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία και η Renault κατανοούν τις ανησυχίες αυτές, συνεπώς συμφώνησαν να καθυστερήσει η άφιξη του Budkowski, κάτι που θα συμβεί την 1η Απριλίου, όπως επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul.

Ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, επισημαίνει ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, θα έχουν περάσει έξι μήνες από την αποχώρηση του Budkowski. Επιπλέον, ο Γάλλος θεωρεί ότι οι ομάδες θα μπορούσαν να προβούν σε συμφωνία όσον αφορά την πρόσληψη μηχανικών από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι ομάδες ήταν αναστατωμένες; Και η FIA ήταν αναστατωμένη. Θα έλεγα ότι κάποιες φορές, όταν χάνεις ταλαντούχους μηχανικούς, ποτέ δεν είσαι χαρούμενος. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κάτω από ελβετικό συμβόλαιο κι έχουν περιορισμούς. Έτσι, θα περάσουν τρεις μήνες χωρίς να κάνει τίποτα. Συμφωνήσαμε με τη Renault ότι θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσουν έξι μήνες. Έτσι γίνεται.

Αν οι ομάδες συνολικά δεν είναι χαρούμενες, είναι εύκολο να συνάψουν μια συμφωνία κυρίων μεταξύ τους, και θα συμφωνούσαν ότι δεν προσλαμβάνουν κάποιον μηχανικό της FIA, χωρίς να έχει περάσει ένας χρόνος από την αποχώρησή του. Θα μπορούσαν να τα συμφωνήσουν όλα αυτά. Από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το πιο σταθερό συμβόλαιο για να προστατέψουμε αυτούς και τον εαυτό μας, αλλά είναι λίγα αυτά που μπορούμε να κάνουμε.