Η Toyota Βόρείου Αμερικής ανακοίνωσε, στο περιθώριο της έκθεσης του Los Angeles, την κατασκευή του πρώτου εμπορικού εργοστασίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, χρησιμοποιώντας κοπριά από αγροκτήματα γαλακτοπαραγωγής της πολιτείας και μεθάνιο για να παραγωγή νερού, ηλεκτρισμού και υδρογόνου.

Το Tri-Gen εργοστάσιο αναμένεται να λειτουργήσει το 2020, και θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο λιμάνι του Long Beach στην Καλιφόρνια, εκεί όπου η Toyota δοκιμάζει το ημιφορτηγό υδρογόνου της σε καθημερινές διαδρομές περίπου 200 μιλίων (320 χλμ.).

Σύμφωνα με την Toyota, το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει περίπου 2,35 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 1,2 τόνους υδρογόνου ημερησίως, νούμερα αρκετά για να τροφοδοτήσουν το ισοδύναμο σχεδόν 2.350 κατοικιών μέσου μεγέθους και να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες 1.500 οχημάτων.

Ακόμα, το υδρογόνο θα προμηθεύει τόσο το Mirai, όσο και τo φορτηγό που ετοιμάζει η εταιρία, με την εταιρία να αναφέρει ότι σήμερα υπάρχουν 31 σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου στην Καλιφόρνια, ενώ συνεργάζεται με την Shell για να ανοίξουν νέοι.