Η Moia είναι μια θυγατρική εταιρία του VW Group. Πρόκειται για μια εταιρία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας που τοποθετείται απέναντι από την Uber και χθες παρουσίασε το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Αυτό είναι ένα 6-θέσιο μικρό βανάκι που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2018 παρέχοντας car-sharing υπηρεσίες.

Το νέο “mobility brand” – το 13το- της γερμανικής εταιρίας, έχει ως στόχο να γίνει μια από τις τρεις κορυφαίες εταιρίες παροχής υπηρεσιών κινητικότητας μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Η Moia με έδρα το Βερολίνο θα αξιοποιήσει την εφαρμογή Gett που εξαγόρασε νωρίτερα μέσα στο έτος η VW, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν μέσω του κινητού του τηλεφώνου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας μεταφοράς. Το βανάκι έχει αυτονομία κοντά στα 300 χλμ, με το 80% των μπαταριών να φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά. Βασίζεται στο Transporter και μεταξύ άλλων διαθέτει πολλές θύρες φόρτισης, ευρύχωρη καμπίνα με πρόσβαση στο ίντερνετ.

Η εταιρία θα βγάλει στους δρόμους του Αμβούργου 200 βανάκια από το δεύτερο εξάμηνο του 2018 και μετά. Το 2021 η Moia θα προσφέρει αυτόνομη ride sharing υπηρεσία.