Τα τρόπαιά τους παρέλαβαν Hamilton και Mercedes

Σχετικά άρθρα

Αφού έχουν ολοκληρωθεί τα περισσότερα μηχανοκίνητα πρωταθλήματα, ήρθε η ώρα για την παραλαβή των τροπαίων από τους κορυφαίους σε κάθε κατηγορία. Η Formula 1 συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο συγκεκριμένα οι Lewis Hamilton και Mercedes. Η γερμανική ομάδα ήταν για τέταρτη συνεχόμενη φορά Πρωταθλήτρια, παρά τις μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, ενώ ο Βρετανός επέστρεψε στον θρόνο του Πρωταθλητή.

Ο μεγάλος τους φετινός αντίπαλος, ο Sebastian Vettel, πήρε το τρόπαιο του δεύτερου, αφού ολοκλήρωσε τη σεζόν 46 βαθμούς πίσω από τον Hamilton. Ο 32χρονος έσπασε φέτος ένα ρεκόρ που κρατούσε αρκετά χρόνια, φτάνοντας τις 72 pole positions, τονίζοντας πως θέλει να φτάσει τα πέντε πρωταθλήματα του Juan Manuel Fangio, ωστόσο παραδέχτηκε πως για την ώρα δεν σκέφτεται τους εφτά τίτλους του Michael Schumacher.

Μου πήρε δέκα χρόνια για να κατακτήσω το τέταρτο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω την επιθυμία να φτάσω τα εφτά πρωταθλήματα του Schumacher, αλλά, το να φτάσω τον Fangio, είναι αρκετά ωραίο. Με δεδομένο αυτό, θα είμαι εδώ για τουλάχιστον μερικά ακόμα χρόνια, αυτός είναι ο στόχος μου, για να προσπαθήσω να το πετύχω αυτό. Εγώ και η ομάδα μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερα πρωταθλήματα μαζί.

Ο Valtteri Bottas τερμάτισε στην τρίτη θέση, την ώρα που ο Max Verstappen αναδείχθηκε ως η «Προσωπικότητα της Χρονιάς», με τον Charles Leclerc να κερδίζει το βραβείο του «Rookie της χρονιάς». Ο 20χρονος κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 2 και θα αποτελέσει τον δεύτερο οδηγό της Alfa Romeo Sauber F1 Team για το 2018. Τέλος το προσπέρασμα της χρονιάς ανήκει στον Daniel Ricciardo, για την εκπληκτική τριπλή προσπέραση που έκανε στο Αζερμπαϊτζάν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...