Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Οκτώβριο στην Ευρώπη σημείωσαν σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς 56% περισσότερα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα βρήκαν νέα σπίτια, με την κορυφή να ανήκει στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα:

1Renault Zoe

Το ηλεκτρικό hatchback της Renault εξακολουθεί να απολαμβάνει ένα σημαντικό προβάδισμα πωλήσεων, με συνολικά 26.143 μονάδες το πρώτο 10μηνο. Η Renault παρέδωσε 2.205 μονάδες τον Οκτώβριο, μόλις 46 αυτοκίνητα περισσότερα από το αυτοκίνητο της δεύτερης θέσης, με την γαλλική εταιρία, όμως, να έχει μεγάλη λίστα αναμονής για το αυτοκίνητο.

2VW e-Golf

H γερμανική εταιρία θέλει να αφήσει πίσω της το dieselgate, και έχει ρίξει όλο το βάρος της στα ηλεκτρικά. Το e-Golf παρέδωσε τον δέκατο μήνα του χρόνου 2.159 μονάδες, αλλά από την αρχή του έτους φαίνεται η υστέρηση του απέναντι στο Zoe, καθώς έχει πουλήσει μόλις 10.091 αυτοκίνητα. Αυτό το νούμερο κατατάσσει το e-Golf στην πέμπτη θέση ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά αναμένεται να έχει καλύτερες πωλήσεις το επόμενο έτος.

3BMW i3

Οι πωλήσεις του ηλεκτρικού μοντέλου της BMW έχουν πέσει λίγο τους τελευταίους μήνες, αλλά αναμένεται να ανακάμψουν με την κυκλοφορία της ανανεωμένης έκδοσης. Έτσι, τον Οκτώβριο η BMW παρέδωσε 1.687 i3, όταν τον Σεπτέμβριο είχε πουλήσει 2.025 μονάδες, ενώ από την αρχή του έτους με τις 16.587 πωλήσεις κατέχει την δεύτερη θέση ανάμεσα στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Όπως και να έχει, τα νούμερα των πωλήσεων αναμένεται να πάρουν και πάλι την ανιούσα τους ερχόμενους μήνες.

4Mitsubishi Outlander PHEV

Στην τέταρτη θέση των πωλήσεων για τον μήνα Οκτώβριο βρέθηκε το SUV της ιαπωνικής εταιρίας, αλλά στην πρώτη μεταξύ των plug-in hybrid. Το μοντέλο της Mitsubishi έχει σημειώσει αύξηση 6% σε σχέση με πέρσι, παραδίδοντας 1.494 μονάδες τον δέκατο μήνα, ενώ από την αρχή της χρονιάς το Outlander PHEV απολαμβάνει σημαντικό προβάδισμα περίπου 5.000 μονάδων έναντι του επόμενου PHEV αντιπάλου, το οποίο είναι…

Volkswagen Passat GTE

Η plug-in υβριδική έκδοση του μεσαίου sedan της Volkswagen μπήκε στο top 5 των πωλήσεων τον μήνα Οκτώβριο, αφού σημείωσε 1.244 πωλήσεις. Ωστόσο, το Passat GTE βρίσκεται στην έκτη θέση από την αρχή του έτους στην λίστα με τα PHEV, με μόλις 10.787 μονάδες.

Αυτό τοποθετεί το μοντέλο της Volkswagen πίσω από το Tesla Model S, το οποίο παρέδωσε μόνο 773 οχήματα τον Οκτώβριο, αλλά από την αρχή του έτους έχει πουλήσει 11.365 αυτοκίνητα.