Εντυπωσιακά νούμερα πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκίνητων παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

Άλλος ένας μήνας ρεκόρ, με τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως να φτάνουν τα 287.000 οχήματα το τρίτο τρίμηνο του έτους. Το νούμερο αυτό είναι 63% μεγαλύτερο σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, και 23% αυξημένο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

H αγορά για αυτοκίνητα με μπαταρίες διπλασιάστηκε στην Κίνα, εν μέσω των κυβερνητικών προσπαθειών για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Η μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη σε πληθυσμό, είναι πρώτη στη λίστα με τις πωλήσεις των EVs και το τρίμηνο που έκλεισε στα τέλη Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν εκεί πάνω από τα μισά που πουλήθηκαν παγκοσμίως.

Ακολουθεί η Ευρώπη, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας το 24% της πίτας, και έπειτα βρίσκεται η αγορά της Βορείου Αμερικής.

Με τον ρυθμό που κινούνται οι πωλήσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, το 2017 αναμένεται να σπάσει το όριο των 700.000 μονάδων, όταν πέρσι πουλήθηκαν 500.000. Αναλυτές πιστεύουν πως οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων θα ξεπεράσουν φέτος για πρώτη φορά το 1 εκατομμύριο, ενώ έως το 2020 θα είναι άνω των 3 εκατομμυρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...