Η BMW παρουσίασε επίσημα το ανανεωμένο i3 που αποκτά και μια δυνατή έκδοση, την i3S. Το i3 αποκτά μικρές στιλιστικές αλλαγές με νέους LED προβολείς, δύο νέα εξωτερικά χρώματα (Melbourne Red Metallic και Imperial Blue Metallic), νέους προφυλακτήρες, νέους προβολείς ομίχλης και νέες ζάντες.

Το i3S αποκτά μια πιο σπορ εμφάνιση με μαύρα γυαλιστερά στοιχεία, με το συνολικό πλάτος του να αυξάνεται κατά 40 mm σε σχέση με το απλό i3, ενώ η ανάρτηση έχει μειωθεί κατά 10 χλστ., προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του συμπεριφορά. Η σπορ έκδοση του ανανεωμένου i3 αποδίδει πλέον 137 kW (184 άλογα) και 270 Nm ροπής, νούμερο που το καθιστούν κατά 14 άλογα και κατά 20 Nm πιο δυνατό από την απλή έκδοση. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,9 δευτερόλεπτα, ενώ προσφέρει “βελτιωμένες ικανότητες ηλεκτρικής οδήγησης”.

Η αυτονομία έχει βελτιωθεί και πλέον φτάνει τα 300 χλμ με την χρήση του Range Extender κινητήρα για το i3 και τα 280 χλμ για το i3S, με τα i3 και i3S να φέρουν το αναβαθμισμένο BMW iDrive 6 και το νέο ConnectedDrive.

Πατάει σε 20άρες αλουμινένιες ζάντες, οι οποίες είναι ελαφρώς πιο φαρδιές, σε σχέση με το απλό i3, με το μοντέλο να διαθέτει φρέσκια εμφάνιση, με νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και νέα εξωτερικά χρώματα. Στο εσωτερικό του ανανεωμένου μοντέλου συναντάμε την τελευταία έκδοση του συστήματος BMW iDrive, με συμβατότητα Apple CarPlay, όπως και νέα διακοσμητικά και νέους χρωματικούς συνδυασμούς.

Παράλληλα η BMW παρουσίασε και έναν νέο ταχυφορτιστή, τον TurboCord που επιτρέπει στον κάτοχο να φορτίσει το i3 του με 3,6 kW, συνδέοντας το σε πρίζα είτε 120 είτε 240-volt.