Το cheetah είναι το ταχύτερο ζώο ξηράς του πλανήτη, αφού μπορεί να αγγίξει ταχύτητες μέχρι και 120 χλμ/ώρα. Είναι το μοναδικό ζώο που μπορεί να το κάνει αυτό, αφού το σώμα του παρουσιάζει χαρακτηριστικά που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού στο ζωικό βασίλειο. Η ταχύτητα αυτή διαρκεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα, προτού το πανέμορφο αιλουροειδές τερματίσει το κυνήγι του, επιτυχημένα ή όχι.

Εκτός από την ταχύτητά του, η επιτάχυνση είναι εξίσου εντυπωσιακή, καθώς κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου τρία δευτερόλεπτα! Τον ίδιο χρόνο χρειάζεται κι ένα μονοθέσιο της Formula E, γι’ αυτό και η παρακάτω κόντρα παρουσιάζει ενδιαφέρον. Τα δυο τους στήνονται δίπλα-δίπλα, προκειμένου να μάθουμε ποιο είναι ταχύτερο στην ευθεία.

Η συγκεκριμένη κόντρα έγινε ώστε η FIA να γνωστοποιήσει ότι το cheetah είναι ένα απειλούμενο είδος, με την οικολογική Formula E να συμβάλει την επιβίωση του είδους.

 • freedoom1013

  Πράγματι, όσοι έχουμε παρακολουθήσει κάποιο ντοκιμαντέρ για τα τσιτάχ, συμφωνούμε με τον αρθρογράφο. Το σκαρί αυτού του θυλαστικού είναι εντυπωσιακό, φτιαγμένο για ταχύτητα. Ενδεικτικά, φαίνεται και στο βίντεο, από τα κοντινά πλάνα πριν την κόντρα, πίσω από το κεφάλι του, πώς είναι οι αρθρώσεις των μποστινών του άκρων.
  Βλέποντας το βίντεο, συνειδητοποιείς πόσο γρήγορα μπορεί να τρέξει, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα!! Δυστυχώς, μετά από τέτοιο σπριντ, αν δεν πιάσει το θήραμα, μένει και καταβεβλημμένο και πεινασμένο!

  • Mika

   Ε πιστευω, ολο και κανα κοτοπουλακι θα το κερασαν!!!
   :p

 • Moby Dick

  Ωραίο

 • Scooby r22b

  Ήρεμη δύναμη και άκρως εντυπωσιακός ο γατόπαρδος.

 • η αμηχανη στιγμη που ενα θηλαστικο ριχνει κολωνες στο ”μελλον” του μηχανοκινητου αθλητισμου…..και ολα αυτα οσο τρεχει και σε χωμα !!!! :-P

  ΠΑΝΤΩΣ ποσο ομορφο αυτο το ζωο !!!!!!!!!!

  • Mika

   Ετσι ακριβως!!
   Ναι σ ολα!