Η Ferrari προειδοποιεί την F1: Μην παίζετε με τη φωτιά!

Σχετικά άρθρα

Πιο σοβαρά από ποτέ θα πρέπει να λάβει υπόψη της η Formula 1 τις απειλές της Ferrari για έξοδο. Η δυσαρέσκεια για την κατεύθυνση που θέλει να δώσει η Liberty Media στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα δεν αρέσει στην ιταλική ομάδα, καθώς οι Ιταλοί πιστεύουν πως έχει θα χαθεί το DNA των κορυφαίων ομάδων, λόγω των τυποποιημένων στοιχείων στο power unit.

Ο Sergio Marchionne αναφέρθηκε ξανά στο συγκεκριμένο θέμα, στην εκδήλωση των Ιταλών πριν από τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι μόνο μπλόφα δεν είναι τα λόγια του, ενώ την ίδια ώρα λέει ότι οι υπεύθυνοι δε θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά, διότι οι άνθρωποι της ομάδας μπορούν να εξετάσουν τη δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος.

Μερικοί λένε ότι η απειλή μας σχετικά με τους κανονισμούς του 2020/2021 είναι μπλόφα, αλλά παίζουν με την φωτιά. Η κατάσταση έχει αλλάξει από το 2015. Ξεκινώντας από εκείνη τη στιγμή, όλοι ξέρουν ότι, αν απειλούμε να κάνουμε κάτι, το κάνουμε. Ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα είναι πως η τωρινή Συμφωνία Concorde είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες και διασφαλίζει μια μεγαλύτερη συμβατική ελευθερία, ακόμα και υπό τη συμφωνία με τη Liberty Media.

Η προηγούμενη συμφωνία έκανε αδύνατο για μια ομάδα να αξιολογήσει κάτι εναλλακτικό έξω από το άθλημα. Τώρα, μπορούμε να αναλύσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι παρόμοιο με τη Formula 1, όσον αφορά το θέαμα. Υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσουμε ένα εναλλακτικό πρωτάθλημα από το 2020/2021, αλλά προτιμώ να το αποφύγουμε αν μπορούμε. Θα ήθελα να συνεχίσουμε με τη Formula 1, όμως θα πρέπει να βρούμε θυσίες, που να μην αφήνουν τη Ferrari χωρίς πιθανότητα να δείχνει το DNA της σε κάθε αγώνα.

Το αφεντικό της Ferrari είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις αποφάσεις του Ross Brawn, αφού θεωρεί ότι είναι το άτομο που δίνει λάθος κατεύθυνση στο άθλημα, κάτι που βρίσκει περίεργο, λόγω της τεράστιας εμπειρίας του Βρετανού από τη Formula 1.

Αν δεν το βρούμε αυτό, τότε η Ferrari πρέπει να φύγει. Αν η Ferrari μπορεί να τραβήξει κι άλλες ομάδες, θα πρέπει να το δούμε από οικονομικής πλευράς, όμως πιστεύω ότι είμαστε ικανοί να το κάνουμε. Το βασικό που μ’ ενοχλεί είναι πως μέσα στη Liberty Media υπάρχει ένα άτομο με σπουδαία εμπειρία στη Formula 1, που είναι ο Ross Brawn, ο οποίος προσπαθεί να δώσει μια κατεύθυνση που δεν είναι στο DNA του αθλήματος.

Σε καμία περίπτωση η Scuderia δε θέλει να αποχωρήσει από το άθλημα, γι’ αυτό και καλεί τη Liberty να βρεθεί η χρυσή τομή στις επιθυμίες των δύο πλευρών.

Είμαστε κομμάτι της ιστορίας της Formula 1, οπότε καταλαβαίνουμε το άθλημα. Έχουμε ένα αγωνιστικό τμήμα που δουλεύει μόνο για τη Formula 1, οπότε την γνωρίζουμε καλά. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε τα ενδιαφέροντα της Liberty με τα δικά μας, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί εγκαίρως, για να αποφύγουμε την έξοδο της Ferrari από τη Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα