To γράμμα της αυτοκινητοβιομηχανίας στον Άγιο Βασίλη!

Σχετικά άρθρα

Μέρες που είναι, όλοι θέλουμε να πούμε τον πόνο μας μεταφέρουμε τις βαθύτερες επιθυμίες μας στον γενειοφόρο χοντρούλη (όχι τον Βαγγέλα), με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα εισακουστούμε και θα ζήσουμε το όνειρο.

Ο χώρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, φυσικά, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και τα γράμματα στον αγαπημένο Άγιο το αποδεικνύουν. Το Autoblog.gr, για άλλη μια χρονιά, έβαλε λυτούς και δεμένους για να εξασφαλίσει τα απόρρητα έγγραφα με προορισμό την Καισάρεια (ή το Ροβανιέμι, δεν θα χαλαστούμε) και με περισσή υπερηφάνεια, σου τα παρουσιάζει!

Alfa Romeo

Άγιε μου Βασίλη, χαιρετώ σας!

Θυμάσαι πώς σε αποθέωσα πέρυσι, έτσι; Δεν θέλω να γίνω παραπονιάρα ντίβα, αλλά φέτος θα μπορούσες να μου είχες κάνει περισσότερα χατήρια. Δεν λέω, καλό το ρεκόρ (ακόμα ένα, αυξάνει το πελατολόγιο) της Stelvio στο Nurburgring, αλλά ακόμα καλύτερα θα ήταν να πουλάγαμε κιόλας. Ειδικά στη Κίνα και στην Αμερική, το hype έχει πάει περίπατο. Είχαμε και το κουλάδι του Motor Trend που δεν μπορούσε να ανέβει μια ράμπα, μας υποχρέωσε από δημοτικότητα.

Ελπίζω να μου φερθείς καλύτερα στην επιστροφή μου στην Formula 1 και να μην με αφήσεις να γίνω ο Τζανετάκος του grid.

Επιφυλάσσομαι για του χρόνου,

Το Cuore Sportivo σου.

Dodge

ΥΕΕΕΕΕΕΕΗΑΑΑΗ!!!!

Warrup, Santa boy; Γέμισε κάπνα το ’17, ούτε Πάσχα στην Χασιά τέτοιο σύννεφο. Η μαμά Chrysler το πήρε απόφαση πως κανονικό αμάξι της προκοπής δεν πρόκειται να βγάλουμε, οπότε μας άφησε να θυμηθούμε τα νιάτα μας: V8, 400αρια και μπαλόνια ελαστικά, έτσι μάθαμε από μικρά. Στεναχωρήθηκα λίγο που έπρεπε να κόψω το Viper, αλλά έχω τόσους παλίκαρους στη θέση του. Όχι, πες μου. Βρίσκεις αλλού κουπέ, SUV και σεντανάρα στα 700 + άλογα; Για τον Δαίμονα που παίζει στα ίσα με McLaren 720S στο quarter mile, i rest ma case.

Τέρμα γκάζι και φουλ καμένο λάστιχο και το ’18 να μου φέρεις, μαζί με την αγάπη σου

Ο πιο made – in – the – U S of A και από διαφήμιση του Jack.

Elon Musk

Πολυαγαπήμενε μου Άγιε, πώς είσαι;

Δεν έλαβα γράμμα σου φέτος και ομολογώ πως ανησύχησα. Δεν ήθελες να σου φέρω κάτι για τα Χριστούγεννα; Τώρα, με το νέο μου αριστουργήμα -το Semi, εννοείται το ξέρεις- με τεχνολογία παρμένη κατευθείαν από το 2156, μπορώ να διανέμω τον διπλάσιο αριθμό δώρων στον μισό χρόνο. Καιρός να στείλεις στο δάσος τα ζωάκια σου. Το μακρινό μέλλον, είναι εδώ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ετοιμάζω και μια έκδοση του Model S με 3 χιλιάδες άλογα, αυτονομία 2 χρόνια και 0-500 σε 6 δέκατα.

Πώς είπες; Σε παρακαλώ, δεν είμαστε παιδάκια. Εξυπακούεται πως ό,τι λέω είναι εφικτό και δεν μοιράζω αφειδώς παπά. Θα το αποδείξει και το ταξίδι του νέου Roadster στο διάστημα και σε 5 διαφορετικά, παράλληλα σύμπαντα.

Με τόνους ειλικρίνειας και πραγματικότητας,

Ο Νικολά Τέσλα/ Άλμπερτ Αινστάιν και Λεονάρντο ΝταΒίντσι της εποχής μας.

Υ.Γ. Μια αφιερωσούλα για εμένα.

https://www.youtube.com/watch?v=uQ049xCE5tI

Fernando Alonso

Ron Dennis, ΠΑΤΩΝΕΙΣ;;;;;

Feliz Navidad Βασίλαρε, αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στον pendejo. Ήθελα να ‘ξερα, πώς του φαίνεται που κάνω ό,τι γουστάρω στην πρώην του; Καλά παιδιά οι Ιάπωνες, by the way, και βαρβάτα πορτοφόλια αλλά με πέλετ για κινητήρα δεν γ@..σε ούτε ο Δίας. Δρόμο. Πρωτάθλημα ξέρεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδώ, αλλά όχι και να με γλεντάνε οι Sauber.Τώρα θα τα τσεπώνω από τους Γάλλους, αν και τους κόβει περισσότερο από τα τζαπάνια. Με ξέρουν κιόλας, 2 φορές έχω πιστολιάσει την Renault (α, ρε Flavio λείπεις…).

Τέλος πάντων, μια νίκη θα ήθελα για του χρόνου (μην γελάς, με καμιά 10αρια εγκαταλείψεις μπορείς να το κάνεις να συμβεί).

Mε ελπίδα και ξεχειλωμένο τραπεζικό λογαριασμό,

Ο καλύτερος πιλότος στην F1 (κι ασ’ τους να λένε για πρωταθλήματα και κούφια).

Ford

Πώς είστε, κύριε Βασίλη;

Eγώ μια χαρά. Έχεις βάλει γερά το χεράκι σου και το εκτιμώ. Από πωλήσεις σκίζουμε, πήραμε το πρωτάθλημα στο WRC – να ‘ναι καλά κι ο Neuville που έπαθε Latvala στα κρίσιμα- , το GT πάει τρένο στα reviews και τις πίστες. Φαντάσου έχω τόση άπλα που το χρεώνω σχεδόν μισό εκατομμύριο με κινητήρα από Raptor, χώρια τις μηνύσεις που ρίχνω αν το πουλήσει κανείς χωρίς την άδειά μου. Α, ναι. Δεν στο ‘πα. Μετά από 2 χρόνια επιτρέπω να πουληθεί ένα GT. Τι, μόνο η Όρθια Φοράδα θα κάνει τέτοια μαρκετινίστικα;

Εκεί που μου τα χάλασες είναι με τα μπλοκ του Focus RS. Βαράει άσχημα το σπασμένο μοτέρ, ρε συ. Πρέπει τώρα να κάθομαι να ανακαλώ και να πληρώνω κερατιάτικα. Δεν βαριέσαι, μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

Μία γύρο από τα ίδια και το ’18, εννοείται χωρίς τις ραγισμένες καρδιές.

Με – χωρίς περιορισμούς στην μεταπώληση- εκτίμηση,

Το Μπλε Ωοειδές σου.

Κimi Raikkonen

Που ‘σαι Kill Bill; Έχω έτοιμα τα κασόνια με τις πέλφε, θα έρθουν και κάτι φίλες για να υπάρχει εφεδρεία σε ταράνδους. Το ‘πιασες το υπονοούμενο, έτσι; Άντε, περιμένω.

Α, άσχετο. Κάτι λένε ότι είπαν οι σπαγγετοφάγοι για τελευταία χρονιά, τελευταία ευκαιρία. Δεν άκουσα γιατί είχα γλαρώσει. Πες τους μία να πάρουν φόρα από την Μόντενα.

Lamborghini

Frohe Weihnachten, Her Santa Buongiorno, Basilio!

Θερμούς χαιρετισμούς από τους Ταύρους. Όχι αυτούς του Jordan, ούτε τα αναψυκτικά που την έχουν δει ιστορία. Τους αυθεντικούς, από τη Sant’Agata. Πώς πάει η διανομή των δώρων; Δεν θα μας ξεχάσεις φέτος, έτσι; Πέρυσι μας έφτιαξες τη διάθεση. Λίγο θέλαμε για το ρεκόρ στο ‘Ring με την Aventador SV, τελικά αποκαθηλώσαμε την λιγνιτική της Porsche με την Huracan Performante. Αλλά κάπου εκεί, μας εγκατέλειψες. Επέστρεψαν οι μπυρολάγνοι με έναν αναβολικάκια, φούσκα Σκαραβαίο και μας χάζεψαν. Δεν πειράζει, τώρα θα τους βαρέσουμε στο άλλο γήπεδό τους: ετοιμάσου να διαγράψεις από τους καταλόγους την Cayenne Τurbo S. Μόνο Urus (Τζούρτζεβιτς)!

Mε αγάπη και σεβασμό στην παράδοση,

Το έτερο καμάρι της Ιταλίας.

Lincoln

Γεια σας!

Θα θέλατε να μάθετε την αλήθεια για την πολυτέλεια; Δεν είμαι Ιεχωβάς, μην το στείλετε στο junk. Παλιότερα ήμουν συνώνυμο των executive αυτοκινήτων. Λογικό, νονός μου ήταν ο πιο εμβληματικός Πρόεδρος των Η.Π.Α. Είχα προσφέρει τα μοντέλα μου σε άλλους Προέδρους, σε αρχηγούς κρατών, σε πάμπλουτες διασημότητες. Τώρα μπορεί να μην σας λέει κάτι το όνομά μου, καθώς παίρνω Ford Mondeo και Escape, τα αμπαλάρω και τα πουλάω 10 χιλιάρικα ακριβότερα. Καλή ώρα, το Nautilus. Μου έδωσαν το Edge και το έκανα ανταγωνιστή των Audi Q5 και BMW X3. Εντάξει, όσο ανταγωνίζεται η Λαμία την Μπάρτσα. Αλλα ανταγωνιστή.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με ξαναβάλετε στις καρδιές των συμπατριωτών μου, γιατί αν συνεχίσω να εξαρτώμαι από την κινεζική αγορά βλέπω το λουκέτο να έρχεται.

Με αγωνία και λαχτάρα για το αύριο,

Ο άλλοτε δήμαρχος που δεν είναι ούτε κλητήρας πια.

Maserati

Ωχ, μάνα…Για όλους έχει ο Θεός.

Ποιος Θεός, δηλαδή; Κι εσύ κι Αυτός με γράφετε ασυστόλως. Έκκληση στην έκκληση για πωλήσεις έκανα, ανακλήσεις ακούγατε. Αλλά έτσι είναι. Άλλοι να κάνουν τον χαβαλέ τους στο Nurburgring και να επιστρέφουν στην Formula 1, κι άλλοι να διακόπτουν την παραγωγή τους. Οι ναπολιτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές.

Τέλος πάντων, πείσε κάναν Κινέζο να αγοράσει Ghibli και Quattroporte γιατί βλέπω τον Χάσι των CEOs να μας στέλνει για παρέα στην Lancia.

Με πλήρη απογοήτευση,

Η Τρίαινα.

Porsche

Καλήν εσπέρα, παγκόσμιε ντελιβερά δώρων.

Μην εκπλήσεσσαι από το ελαφρώς εχθρικό κλίμα. Όλη η χρονιά υπέροχα πήγε, αλλά όχι τέλεια. Και ξέρεις την ψύχωσή μου με την τελειότητα.

Κάτι θυγατρικά πιτσιρίκια από Ιταλία μεριά το πίστεψαν, κατέβασαν ένα R8 με άλλα σήματα, αεροτομές και splitter στην αυλή μου. Και έκαναν ζημιές. Φταίω εγώ μετά που φόρτωσα και βγήκα έξω με τα Glock; ΦΤΑΙΩ;!

Για τη νέα χρονιά, απαιτώ σύνεση και ταπεινότητα. Κάτι συνέλαβαν οι κοριοί μας για ανταγωνισμό με την Cayenne. Δεν αργώ να τους στείλω για κόντρες με την Magirus Deutz στις βαμβακοκαλλιέργειες. To αυτό ισχύει και για εσένα.

Με εκτίμηση, κατά τα άλλα

Ο αυτοκράτορας του Nurburgring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...