Το πιο ανταγωνιστικό δίδυμο του grid για το 2018 θα συνεχίσουν να είναι οι Daniel Ricciardo και Max Verstappen. Και οι δύο είναι πολύ γρήγοροι κι επιθετικοί, με τη μεταξύ τους μάχη να παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον. Βέβαια, φέτος λόγω των προβλημάτων με το power unit της Renault, δεν είχαμε όσες μάχες θα θέλαμε, αλλά αυτό ενδέχεται να αλλάξει από τον Μάρτιο.

Η ανταγωνιστικότητα της Red Bull στο δεύτερο μισό του 2017 δείχνει ότι η αυστριακή ομάδα μπορεί να έχει ένα καλό ξεκίνημα, και ίσως να μπει μετά από το 2013 στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο Ricciardo θεωρεί ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τις σχέσεις του με τον Verstappen, ενώ θα ήθελε να παλεύει με τον team-mate του για τις πρώτες θέσεις.

Ελπίζω να τον κρατήσω στον κατάλογο τον γενεθλίων μου. Οπότε, θα δούμε. Είπαμε ότι θα ήταν ένα ευχάριστο πρόβλημα στο ξεκίνημα του 2017, το να είμαστε και οι δύο μπροστά και να έχουμε μερικές μάχες. Αν τελικά παλεύαμε για τον παγκόσμιο τίτλο, θα ήμασταν χαρούμενοι με αυτή την πρόκληση. Συνεπώς, θα το δούμε.

Και πάλι, είχαμε υψηλές ελπίδες για το 2017. Πιστεύω ότι, το 2018, θα κλείσουμε τη διαφορά. Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι αρκετό για να παλέψουμε για τίτλο, θα το δούμε. Δεν θέλω να προβλέψω κάτι από τόσο νωρίς. Είμαι σίγουρος ότι μάθαμε πολλά και πιστεύω ότι θα κάνουμε τη σωστή δουλειά τον χειμώνα για να ξεκινήσουμε δυνατά.

Από εκεί και πέρα, θα είναι συναρπαστικό. Ο Max βελτιώθηκε συγκριτικά με το 2016. Δε θα έλεγα ότι η βελτίωση ήταν τεράστια -γιατί πάντα ήταν καλός-, αλλά σίγουρα βελτιώθηκε και πιστεύω ότι θα είναι πολύ διασκεδαστικό, οπότε ανυπομονώ γι’ αυτό.

Ο Ολλανδός έχει παρόμοια άποψη με τον Αυστραλό, καθώς υποστηρίζει ότι ο σεβασμός θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα κι αν βρίσκονται μέσα σ’ ένα κορυφαίο μονοθέσιο.

Το πιστεύω αυτό, επειδή σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Σίγουρα, όταν παλεύεις για τον παγκόσμιο τίτλο, θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ένταση στην πίστα. Αλλά, στο τέλος πάντα σέβεστε ο ένας τον άλλον και αποδέχεσαι το γεγονός ότι κάποιος είναι ταχύτερος από εσένα, και πιστεύω ότι αυτό είναι που κάνουμε κι εμείς. Κι επίσης, όταν ο άλλος έχει καλό αγώνα, πάντα λέμε ο ένας στον άλλον «μπράβο, πραγματικά το άξιζες αυτό». Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό.